gastro postao
Banana kruh je savršen desert koji traje i do nekoliko dana, a možete ga kombinirati s čime god poželite.
Ovom kruhu možete dodati male komadiće čokolade koje će se zatim otopiti, a vi ćete dobiti divan spoj banane i tople čokolade. Koristite jako zrele banane, one koje su već dobile smeđu boju, a ako niste u prilici, ispecite žute banane kratko u pećnici na 180 stupnjeva, dok ne posmeđe. Mlaćenicu pak možete napraviti sami tako da u mlijeko dodate malo limunovog soka. Smjesu za kruh možete ispeći i u kalupima za muffine, a zatim ukrasiti finom kremom od čokolade ili kikiriki maslaca.
Sastojci:
- 1 ½ šalice banana
- 2 žličice soka od limuna
- 3 šalice brašna
- 1 ½ žličica praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- ¾ šalice maslaca
- 3 velika jaja
- 2 žličice vanilije
- 1 ½ mlaćenice
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva.
- Bnane pretvorite u pire i zalijte ih limunovim sokom.
- U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj sve mokre osim banane.
- Pomiješajte mokre i suhe sastojke pa dodajte pire od banane.
- Namastite lim i pecite dok ne dobije lijepu boju.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!