14. rujna 2016.

Napravite domaći kremasti jogurt

Jogurt
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto da kupujete, odvažite se na pripremu domaćeg jogurta s ovim jednostavnim receptom

Priprema domaćeg jogurta uopće nije teška, potrebno je samo malo vremena, a jednom kad uspijete postat ćete pravi jogurt majstor.

Trebat ćete:

  • 2 litre domaćeg punomasnog mlijeka
  • 2 žlice punomasnog jogurta
  • veliki lonac za kuhanje
  • kuhaču
  • topli pokrivač

 

Priprema:

  1. Ulijte mlijeko u posudu i kuhajte oko 5 minuta
  2. Pojavit će se takozvani skorup kojeg možete pomaknuti da se mlijeko još kuha
  3. Nakon kuhanja, ohladite mlijeko na idealnu temperaturu. Provjerit ćete tako da 7 sekundi držite prst u mlijeku, ako ga možete zadržati bez da peče, temperatura je baš kakva treba biti.
  4. Dodajte jogurt u toplo mlijeko. Pomiješajte
  5. Stavite posudu u topli pokrivač i ostavite 3 i pol sata
  6. Nakon ovoga izvadite posudu i stavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko 4 do 5 sati. 
  7. Nakon hlađenja stavite u hladnjak. Vaš jogurt je spreman jutro nakon hlađenja. Uživajte!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.