21. lipnja 2016.

Nije za gladne: Pohani cheeseburger s lukom

Pohani cheese
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Što kažete na cheeseburger omotan lukom i pržen u dubokom ulju?

Genijalna ideja za finger food u velikim društvima. Za ovo sočno iznutra - hrskavo izvana savršenstvo trebat ćete:

  • kilogram mljevenog mesa
  • prstohvat soli i papra
  • češnjak u prahu
  • sir u komadu
  • šalica brašna
  • 5 umućenih jaja
  • 3 šalice krušnih mrvica
  • ulje za prženje
  • kečap

Priprema:

  1.  Pomiješajte meso, sol, papar i češnjak u jedinstvenu smjesu
  2. Ogulite i izrežite luk na kolutove oko 1 cm širine
  3. Uzmite smjesu mesa i napunite njome prsten od luka. U sredinu mesa utisnite komad sira
  4. Pripremite tri posude za brašno, jaja i krušne mrvice. Zagrijte ulje za prženje.
  5. Umočite burgere u brašno pa jaja pa u krušne mrvice. Pržite oko 5 minuta svaki i poslužite s kečapom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.