gastro postao
Što kažete na cheeseburger omotan lukom i pržen u dubokom ulju?
Genijalna ideja za finger food u velikim društvima. Za ovo sočno iznutra - hrskavo izvana savršenstvo trebat ćete:
- kilogram mljevenog mesa
- prstohvat soli i papra
- češnjak u prahu
- sir u komadu
- šalica brašna
- 5 umućenih jaja
- 3 šalice krušnih mrvica
- ulje za prženje
- kečap
Priprema:
- Pomiješajte meso, sol, papar i češnjak u jedinstvenu smjesu
- Ogulite i izrežite luk na kolutove oko 1 cm širine
- Uzmite smjesu mesa i napunite njome prsten od luka. U sredinu mesa utisnite komad sira
- Pripremite tri posude za brašno, jaja i krušne mrvice. Zagrijte ulje za prženje.
- Umočite burgere u brašno pa jaja pa u krušne mrvice. Pržite oko 5 minuta svaki i poslužite s kečapom.