Centar za kulturu prehrane nastavlja i u novoj godini s kulinarskim radionicama. Ovaj put Centar vas vodi kroz kuhinje svijeta od Japana preko Tajlanda do Afrike, zatim do Male škole slastičarstva, Akademije piva, Škole vege kuhinje, Špičekove škole i Male škole domaće tjestenine.
Prvo putovanje kreće 12. siječnja i to u Japan. Kako se pripremaju SUSHI (punjenja: tuna, daikon, povrće) i CHAWANMUSHI (japansko predjelo od jaja) naučit će vas Shin&Toni.
Nakon Japana, prelazi se u slastičarstvo i to na radionicu prhkog tijesta koje će te naučiti izraditi kroz tri vrste pite: Pita od sira, limun i meringue pita te pita s čokoladnim nadjevom.
Za sve ljubitelje pive i one koji će to tek postati, Centar organizira radionicu The Beer Academy - Dvije teme, dva termina! Prva radionica "How to Judge the Beer" održat će se 16. siječnja. Polaznici će nakon tečaja steći znanje o osnovnoj pivarskoj terminologiji, glavnim organoleptičkim karakteristikama piva i odakle oni potječu, glavnim manama piva, prepoznavanju glavnih stilova piva, razlikovanju piva istog stila... Druga radionica naziva "Foundation course" održat će se 17. siječnja. Ovaj tečaj namijenjen je stručnjacima, zaljubljenicima i početnicima. Naučit ćete kako se pivo proizvodi, koji su glavni sastojci i kako oni utječu na okus finalnog proizvoda. Imati ćete priliku kušati 13 piva i spariti ih s hranom....
Koje vas još radionice očekuju u siječnju i cijeli program potražite ovdje.