15. rujna 2016.

Odličan trik koji će vam olakšati pripremu jela s tjesteninom

tjestenina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjesteninu skuhajte i do 48 sati prije posluživanja!

Upustite li se u pripremu večere za veći broj prijatelja ili obitelji, najvažnija stavka na vašem popisu trebala bi biti dobra organizacija. Nasjeckano povrće, skuhan temeljac i pripremljeni začini samo su neki od trikova koji će ubrzati proces i maknuti stres podalje od vas. No kako bi jela koja servirate na stol stigla još topla i svježa, najvažnije je tempirati vrijeme kuhanja. Upravo zato, donosimo vam trik kako pripremiti savršenu tjesteninu i do 48 sati prije posluživanja.

tjestenina s gljivama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tajna unaprijed pripremljene tjestenine leži u maslinovom ulju i plastičnoj posudi. Naime, tjesteninu možete skuhati čak i do 48 sati prije samog posluživanja, a kada je vrijeme da je stavite na tanjur, ona će izgledati i imati okus kao da ste je skuhali netom prije. Skuhajte tjesteninu al dente, ohladite je, dodajte joj dvije žlice maslinovog ulja i dobro protresite. Prebacite skuhanu tjesteninu u plastičnu posudu i dobro zatvorite. Zadržite i koju čašu vode u kojoj se kuhala kako bi je kasnije dodali u umake i tako ih učinili još boljima.

Kada dođe vrijeme posluživanja, zagrijte vodu i ubacite tjesteninu na desetak sekundi. Na taj će se način isprati ulje, a vaša tjestenina postat će svježija. Izvadite je iz vode i ubacite u završeni umak. Jednostavan način da skratite vrijeme pripreme za nekoliko minuta koje bi vas na kraju mogle koštati nekog dobrog jela. Iskoristite ih! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.