gastro postao
Obožavatelji gljiva, ovu foccaciu će definitivno obožavati.
Bez obzira kombinirate li više vrsta gljiva ili se fokusirate na samo jednu, focaccia s gljivama može postati vaš najdraži prilog uz mesna jela ili idealna podloga za brojne namaze i sendviče. Priprema je jednostavna – kod izrade tijesta koristite se receptom za tijesto za pizzu koji možete pronaći među našim receptima, ali dodajte nešto više maslinovog ulja, dodajte gljive i sir po vašoj želji. Ovu posebnu pogaču još samo nemojte zaboraviti ispeći do hrskavosti.
Potrebno vam je:
- 250 g tijesta za pizzu
- 200 g gljiva
- 2 žlice maslaca
- Maslinovo ulje
- Ribani sir
- Bosiljak, origano
Priprema:
- Pripremite tijesto za pizzu.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Tijesto razvaljajte pa stavite u kalup i premažite maslinovim uljem.
- Gljive pomiješajte s otopljenim maslacom pa ih pospite po tijestu.
- Dodatno pospite sa sirom.
- Pecite oko 20 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!