gastro postao
                                            
                                        
                                    Talijanski naziv za savršenstvo.
                                
                                
                                    
                                
                                Panna cotta je jednostavan desert načinjen od tek nekoliko osnovnih sastojaka, a glavni su mlijeko i slatkog vrhnja. Domovina panna cotte je Italija od kuda se ovaj kremasti desert proširio diljem svijeta i stekao planetarnu popularnost. Donosimovam recept Gianfranca Crepaldija za panna cottu.
Sastojci:
- 0.5 l mlijeko
 - 0.5 l slatkog vrhnja
 - 150 g mješavine u prahu za panna cottu
 - ušećerene višnje u sirupu
 
Priprema:
- Zakuhati mlijeko i vrhnje.
 - Dodati mješavinu i dobro miješati.
 - Kad ponovo proključa maknuti s vatre i uliti u kalup ili posudice.
 - Oko 3-4 sata ohladiti u hladnjaku.
 - Ukrasiti s višnjama u sirupu.