27. studenoga 2015.

Talijansko savršenstvo - Panna Cotta

pannacotta
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski naziv za savršenstvo.

Panna cotta je jednostavan desert načinjen od tek nekoliko osnovnih sastojaka, a glavni su mlijeko i slatkog vrhnja. Domovina panna cotte je Italija od kuda se ovaj kremasti desert proširio diljem svijeta i stekao planetarnu popularnost. Donosimovam recept Gianfranca Crepaldija za panna cottu.

Sastojci:

  • 0.5 l mlijeko
  • 0.5 l slatkog vrhnja
  • 150 g mješavine u prahu za panna cottu
  • ušećerene višnje u sirupu

Priprema:

  1. Zakuhati mlijeko i vrhnje.
  2. Dodati mješavinu i dobro miješati.
  3. Kad ponovo proključa maknuti s vatre i uliti u kalup ili posudice.
  4. Oko 3-4 sata ohladiti u hladnjaku.
  5. Ukrasiti s višnjama u sirupu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.