gastro postao
Punjeni šampinjoni mogu biti izvrsno predjelo ili prilog uz meso, a sama priprema je jednostavna i brza.
Sir i češnjak divan su spoj, a kada ih se upakira u paketiće od šampinjona postaju odličan finger food, predjelo ili prilog. Jačinu punjenja možete prilogoditi vlastitom ukusu dodajući jače sastojke poput senfa ili svježe začine poput peršina, bosiljka ili kopra.
Za šampinjone punjene sirom i češnjakom potrebno vam je:
- Šampinjoni
- Češnjak
- Tvrdi sir
- Krušne mrvice
- Kiselo vrhnje
- Svježi začini
- Maslac
- Sol, papar
Priprema:
- Očistite šampinjone.
- U većoj zdjeli pomiješajte sir, vrhnje, krušne mrvice, češnjak, svježe začine, sol i papar.
- Šampinjone stavite na papir za pečenje, premažite ih maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva, 15 minuta.
- Izvadite ih iz pećnice i napunite nadjevom.
- Na tako napunjene šampinjone stavite po malu kockicu maslaca.
- Pecite dok se sir ne otopi i ne dobije zlatnu boju.
Dobar tek!