gastro postao
Jednostavan recept za idealan prilog ili predjelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 200
Potrebno vam je
- 500 g šampinjoni (uzgojeni)
- 100 g gorgonzola
- 100 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 100 g sir kravlji svježi (cottage)
- 50 g parmezan
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- papar
Priprema
- Šampinjone očistite, a potom odvojite peteljke od klobuka. Peteljke nasjeckajte i prepržite ih na maslinovom ulju dok ne ispari tekućina.
- Dodajte komadiće gorgonzole, mekanog sira i naribanog parmezana te začinite soli, paprom i peršinom. Kuhajte dok se sir sasvim ne rastopi.
- U međuvremenu klobuke šampinjona s gornje strane lagano ispecite na roštilju ili gril tavi, a potome donje strane napunite kuhanim nadjevom.
- Tako nadjevene poredajte u posudu za pečenje i kratko ih zapecite u pećnici maksimalno zagrijanoj.