09. kolovoza 2016.

Savršen ručak: Složenac od krumpira i šunke

krumpir i šunka
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir, šunka i fini umak od sira odlična su kombinacija za brzinski ručak.

Pripremite umak nalik na bešamel, dodajte mu sir pa njime povežite kuhani krumpir i šunku. Umjesto šunke možete upotrijebiti i pečenu pancetu kako bi jelo dobilo hrskavu komponentu, a ako ne volite šunku ni pancetu, poslužit će i kuhana piletina. Volite li ljuto, dodajte chili papričicu, odlično se slaže s ovim okusima. Za hrskavu koricu, vrh složenca možete posipati krušnim mrvicama.

Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 1 paprika
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1 prstohvat papra
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica ribanog sira
  • 3 šalice krumpira
  • 2 šalice šunke

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Luk i papriku pirjajte na maslacu dok ne omekšaju.
  3. Dodajte brašno i papar pa dobro pomiješajte, a zatim dodajte mlijeko.
  4. Neka se stvori umak nalik na bešamel u koji ćete zatim dodati sir.
  5. Miješajte dok se ne sir ne otopi.
  6. Za to vrijeme nek se u posoljenoj vodi kuha na kockice nasjeckan krumpir.
  7. Kada je umak gotov, ubacite kuhani krumpir i nasjeckanu šunku.
  8. Ubacite u kalup i pecite oko 30 minuta. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.