gastro postao
Krumpir, šunka i fini umak od sira odlična su kombinacija za brzinski ručak.
Pripremite umak nalik na bešamel, dodajte mu sir pa njime povežite kuhani krumpir i šunku. Umjesto šunke možete upotrijebiti i pečenu pancetu kako bi jelo dobilo hrskavu komponentu, a ako ne volite šunku ni pancetu, poslužit će i kuhana piletina. Volite li ljuto, dodajte chili papričicu, odlično se slaže s ovim okusima. Za hrskavu koricu, vrh složenca možete posipati krušnim mrvicama.
Potrebno vam je:
- 1 luk
- 1 paprika
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica brašna
- 1 prstohvat papra
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica ribanog sira
- 3 šalice krumpira
- 2 šalice šunke
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Luk i papriku pirjajte na maslacu dok ne omekšaju.
- Dodajte brašno i papar pa dobro pomiješajte, a zatim dodajte mlijeko.
- Neka se stvori umak nalik na bešamel u koji ćete zatim dodati sir.
- Miješajte dok se ne sir ne otopi.
- Za to vrijeme nek se u posoljenoj vodi kuha na kockice nasjeckan krumpir.
- Kada je umak gotov, ubacite kuhani krumpir i nasjeckanu šunku.
- Ubacite u kalup i pecite oko 30 minuta.
Dobar tek!