gastro postao
Pečene krumpire najbolje je nadjenuti povrćem i vrhnjem ili umakom po želji kako ne bi bili suhi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 509
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- rajčica, crvena
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 2 kom crvena paprika
- 1 kom ljubičasti luk
- list bosiljka
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 30 kom masline, crne
- 1 kom salata, zelena
- sol
- papar
- 200 g kukuruz iz konzerve
Priprema
- Krumpire temeljito operite, očistite koru četkicom, obrišite i svaki umotajte u aluminijsku foliju. Pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.
- Dok se krumpiri peku, sitno nasjeckajte rajčicu, krastavce, papriku, luk i masline. Dodajte kukuruz.
- Kad se krumpiri ispeku, odrežite im vrh i i lagano izdubite. Dio izdubljenoga krumpira propasirajte vilicom i pomiješajte s kiselim vrhnjem, nasjeckanim povrćem te začinite solju i paprom. Ukrasite salatom.