Splitski bistro Mazzgoon već drugu godinu za redom unosi raznolikost u pomalo uspavanu, zimsku gastro scenu grada pod Marjanom. Nakon brojnih radionica i tematskih večeri u režiji vlastitog kreativnog tima, siječanj i veljaču upotpunit će gostovanja domaćih top chefova i vinara.
![Hrana | Author: Maksim Bašić](/media/img/21/6f/d5aab4856f9c08649beb.jpeg)
Ukoliko ne znate gdje ovaj vikend, iz Mazzgoona vam preporučuju da u petak kod njih probate delicije gostujućih kuhara Priske Thuring iz Dubravkinog puta i Gregorija Mannuccija, bivšeg chefa bistroa Apetit, koji specijalno za ovu prigodu stižu na splitsku gastro scenu. Prva dama hrvatske gastro scene udružit će snage s talijanskim kolegom i kroz pet slijedova predstaviti spoj tradicionalne i moderne, mediteranske i kontinentalne visoke gastronomije.
![Priska i Gregorio | Author: Promo](/media/img/cf/4a/845e2395ce2001f0f31b.jpeg)
No to nije sve, sutradan, u subotu, 30. siječnja, u splitski restoran Kadena dolaze slovenski gosti, Vinarija Šćurek i poznati chef Janez Beatovž koji će uz domaće vinare Senjković te splitske masterchefove Hrvoja Zirojevića i Bracu Sanjina prirediti pravu gastro rapsodiju. Već 5. veljače u Mazzgoon stiže Vinarija Senjković.
Magdalena i Saša Senjković zajedničkim će snagama predstaviti bogatu ponudu svoje vinarije, koju će Magdalena pratiti s pet slijedova fuzije bračkih autohtonih specijaliteta. Ovu jedinstvenu gastro enološku večer pratit će i DJ setovi kao i performans iznenađenja. Stoga, ako slučajno niste u Splitu a ljubitelji ste gastronomije, predlažemo Vam da spakirate svoje kofere i uživate u suncu i okusima Splita. U Mazzgoon-u Vas željno iščekuju!