Vilicom nježno zgnječite maline, dodajte im malo šećera i soka od naranče pa dobivenim preljevom začinite sladoled od vanilije. Ili zagrijte dvije šake kupina, dodajte im malo šećera i brendija te ih poslužite uz hladni sladoled posut sitno rezanim bademima.
Višak malina ili kupina možete iskoristiti i u piću - napravite limunadu s okusom. U blender stavite maline ili kupine koje nećete pojesti (ili njihovu kombinaciju) i blendajte dok ne dobijete pire. Procijedite pire tako da se riješite sjemenki, pomiješajte sa svježe iscijeđenim sokom od limuna i dodajte šećera ili meda.
Višak malina možete iskristiti i za egzoričan okus ručka - pomiješajte ga s limunovim sokom, šećerom i malo vina te pirjajte na maslacu na kojem ste popirjali malo češnjaka. posolite i popaprite te poslužite kao umak uz pečenu ribu ili piletinu i krumpir.
Višak bobičastog voća iskoristite za frape ili smoothie - izblendajte bobice i dodajte im jogurt, led i med ili šećer prema izboru.