gastro postao
Nedavno otvorena trattorija Cantina u centru grada ponosna je na svoj moderan fast casual koncept, što bi značilo da na jelo kao što je Terre e scogli, trebate pričekati svega desetak minuta, i za pola sata ste već nazad na poslu. Ali ako ste se oduševili mirisima i okusima kao i mi, eto i jednog recepta!
Cantina ne samo da vas očekuje raširenih ruku i s brojnim talijanskim specijalitetima, već vas daruje i originalnim receptom njihovog chefa Rogera Nordija! Malo Mediterana u ove hladne dane - nikako ne može škoditi!
Sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- žlica suncokretovog ulja
- 0.5 g luka
- 0.5 g češnjaka
- 0.5 g mrkve
- 20 g mahuna
- 20 g tikvica
- sol
- 10 g Grana Padano
- 50 g škampa
- 40 g junetine
- 200 g tjestenine Mafaldine
Priprema:
- Stavite kuhati tjesteninu.
- U međuvremenu na ulju izdinstajte luk i češnjak. Kada omekšaju, dodajte škampe i kratko ih popržite i stavite sa strane. Popržite kockice junetine, i kada su omekšale stavite i njih sa strane.
- Sada ubacite mahune, tikvice i mrkvu te dinstajte dok ne omekšaju. Kad je izdinstano ubacite meso, škampe, tjeseteninu i sve dobro pomiješajte. Dodajte sir i miješajte uz kušanje.
Poslužite uz sir i pospite svježim peršinom. Uživajte, ili prošećite do Cantine svakoga dana osim nedjelje do 23.00 na Trgu Drage Iblera 10.