06. siječnja 2016.

Terre e scogli: Najbolja talijanska tjestenina u srcu metropole!

Cantina
foto: Cantina
gastro postao gastro.24sata.hr
Nedavno otvorena trattorija Cantina u centru grada ponosna je na svoj moderan fast casual koncept, što bi značilo da na jelo kao što je Terre e scogli, trebate pričekati svega desetak minuta, i za pola sata ste već nazad na poslu. Ali ako ste se oduševili mirisima i okusima kao i mi, eto i jednog recepta!

Cantina ne samo da vas očekuje raširenih ruku i s brojnim talijanskim specijalitetima, već vas daruje i originalnim receptom njihovog chefa Rogera Nordija! Malo Mediterana u ove hladne dane - nikako ne može škoditi!

Cantina | Author: Cantina foto: Cantina

Sastojci:

  • žlica maslinovog ulja
  • žlica suncokretovog ulja
  • 0.5 g luka
  • 0.5 g češnjaka
  • 0.5 g mrkve
  • 20 g mahuna
  • 20 g tikvica
  • sol
  • 10 g Grana Padano
  • 50 g škampa
  • 40 g junetine
  • 200 g tjestenine Mafaldine
Cantina | Author: Cantina foto: Cantina

Priprema:

  1. Stavite kuhati tjesteninu.
  2. U međuvremenu na ulju izdinstajte luk i češnjak. Kada omekšaju, dodajte škampe i kratko ih popržite i stavite sa strane. Popržite kockice junetine, i kada su omekšale stavite i njih sa strane. 
  3. Sada ubacite mahune, tikvice i mrkvu te dinstajte dok ne omekšaju. Kad je izdinstano ubacite meso, škampe, tjeseteninu i sve dobro pomiješajte. Dodajte sir i miješajte uz kušanje.

Poslužite uz sir i pospite svježim peršinom. Uživajte, ili prošećite do Cantine svakoga dana osim nedjelje do 23.00 na Trgu Drage Iblera 10.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.