08. lipnja 2016.

Top 6 kulinarskih savjeta

Lazanje
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam savjete zlata vrijedne koji će vam olakšati svakodnevno kuhanje

Ako pratite ove savjete i trikove postat ćete majstor u vlastitoj kuhinji

  • Skladištenje voća

Banane, avokado, mango i šljive odvojite od brokule, mrkve i lisnatog zelenog povrća jer ispuštaju plinove koji ubrzavaju kvarenje

  • Zamjena tijestu za lazanje

Ponestale li tijesta za lazanje, iskoristite mlince. Blanširajte ih i složite na dno posude za pečenje, zalijte bešamelom, puretinom i povrćem

  • Biskvit

Kako biskvitni kolač prilikom pečenja ne bi pao, prije prečenja u sredinu stavite makaron

  • Čuvanje rajčica u koknzervi

Kako biste spriječili stvaranje plijesni u otvorenoj limenci pelata koju niste potrošili, prelijte je s maslinova ulja i spremite u hladnjak

  • Ustajali kruh

Ako vam kruh postaje ustajao, stavite ga u vrećicu s komadom svježeg celera i zatvorite. Celer će mu vratiti svježinu i lijepu teksturu.

  • Kožica na pudingu

Kako biste izbjegli kožicu na pudingu, prekrijte ga folijom ili papirom za pečenje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.