Dagnjama je teško reći ne, a kada ih se pomiješa s kvalitetnom tjesteninom, još je teže odljeti toj finoj morskoj kombinaciji. Uz dodatak vina, peršina, maslinovog ulja, malo sira i cherry rajčica dobivate kompletno jelo nakon kojeg ćete doslovno polizati prste. Upustite se u pripremu špageta s mirisnim plodovima mora i uživajte svim osjetilima.
Sastojci (za 4 osobe):
- 1,5 kg dagnji
- 500 g špageta Paštaria
- 2 manje glavice crvenog luka
- 500 g mini rajčica
- 3 dl bijelog vina
- Češnjak
- Vezica peršina
- Maslinovo ulje
- Sir Grana Padano
- Začini: Sol, papar
Priprema:
- Oprati dagnje.
- Narezati luk, mini rajčice i češnjak.
- Na maslinovu ulju popržiti luk i češnjak, dodati dagnje i podliti vinom.
- Dodati mini rajčice, salsu i začiniti.
- Paštu skuhati prema uputama.
- Kad je gotova, pomiješati je s dagnjama.
Ako tražite sjajnu tjesteninu čija će kvaliteta odgovarati najboljim namirnicama, isprobajte Paštariju - tjesteninu s dugogodišnjom tradicijom koja proizlazi iz ljubavi prema pašti i savršeno komplimentira pravim gurmanskim jelima.
Dobar tek!