09. kolovoza 2016.

Uživajte svim osjetilima: Neodoljivi špageti s dagnjama

Dagnje i špageti
foto: Paštaria
gastro postao gastro.24sata.hr
Paštaria vam donosi novi recept za fine špagete s plodovima mora.

Dagnjama je teško reći ne, a kada ih se pomiješa s kvalitetnom tjesteninom, još je teže odljeti toj finoj morskoj kombinaciji. Uz dodatak vina, peršina, maslinovog ulja, malo sira i cherry rajčica dobivate kompletno jelo nakon kojeg ćete doslovno polizati prste. Upustite se u pripremu špageta s mirisnim plodovima mora i uživajte svim osjetilima.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1,5 kg dagnji
  • 500 g špageta Paštaria
  • 2 manje glavice crvenog luka
  • 500 g mini rajčica
  • 3 dl bijelog vina
  • Češnjak
  • Vezica peršina
  • Maslinovo ulje
  • Sir Grana Padano
  • Začini: Sol, papar

Priprema:

  1. Oprati dagnje.
  2. Narezati luk, mini rajčice i češnjak.
  3. Na maslinovu ulju popržiti luk i češnjak, dodati dagnje i podliti vinom.
  4. Dodati mini rajčice, salsu i začiniti.
  5. Paštu skuhati prema uputama.
  6. Kad je gotova, pomiješati je s dagnjama. ​

Ako tražite sjajnu tjesteninu čija će kvaliteta odgovarati najboljim namirnicama, isprobajte Paštariju - tjesteninu s dugogodišnjom tradicijom koja proizlazi iz ljubavi prema pašti i savršeno komplimentira pravim gurmanskim jelima.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.