Poznati talijanski kuhar oduševio je posjetitelje kulinarskog showa jelima od mesa i povrća te slasticama
Svjetska kulinarska zvijezda Giuseppe Daddio pripremao je primamljiva i ukusna jela od svježih namirnica na prošlotjednom kulinarskom showu, održanom povodom proslave 10. godišnjice rada Njemačko - hrvatske industrijske i trgovinske komore.
Na meniju su se, tako, pronašla jela poput telećih medaljona s pireom od krumpira, tartufima i povrćem, rigatoni s patlidžanom, rajčicom i mozzarelom, rižoto s bijelim tartufom, parmezanom i maslinovim uljem, pečena svinjetina sa špinatom, narančom i pinjolima te čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom.
Zagrepčani su ovog renomiranog kuhara, svjetskog glasa, već imali
prilike upoznati prije tri mjeseca kada je gostovao u cooking showu,
koji je Billa Hrvatska organizirala na nekoliko lokacija u gradu. Osim
Zagrepčana, Giuseppe Daddio je u svojoj kulinarskoj karijeri već zadivio
i mnoge poznate ličnosti, među kojima su engleska kraljica Elizabeta i Woody Allen. Šef je kuhinje u restoranu u blizini Napulja, a ujedno je i voditelj kuharske škole.
Jela voli pripremati sa svježim namirnicama te
preferira zdravu prehranu, a zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu
upravo na tom polju raspolaže s velikim brojem savjeta i trikova. S
mnogima od njih mogli su se upoznati i gledatelji televizijskog
kuharskog showa, a izdao je i kuharicu "Ricett'iss" koja je 2009. godine
osvojila prestižnu nagradu Gourmand World Cookbook Awards.Chef Daddio je na proslavi pripremio rižoto s bijelim tartufom za koji vam donosimo recept.
Giuseppe Daddio u Zagrebu
04. studenoga 2013.
gastro postao