04. studenoga 2013.

Giuseppe Daddio u Zagrebu

Giuseppe Daddio.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr

Poznati talijanski kuhar oduševio je posjetitelje kulinarskog showa jelima od mesa i povrća te slasticama
Svjetska kulinarska zvijezda Giuseppe Daddio pripremao je primamljiva i ukusna jela od svježih namirnica na prošlotjednom kulinarskom showu, održanom povodom proslave 10. godišnjice rada Njemačko - hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Na meniju su se, tako, pronašla jela poput telećih medaljona s pireom od krumpira, tartufima i povrćem, rigatoni s patlidžanom, rajčicom i mozzarelom, rižoto s bijelim tartufom, parmezanom i maslinovim uljem, pečena svinjetina sa špinatom, narančom i pinjolima te čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom.
Zagrepčani su ovog renomiranog kuhara, svjetskog glasa, već imali prilike upoznati prije tri mjeseca kada je gostovao u cooking showu, koji je Billa Hrvatska organizirala na nekoliko lokacija u gradu. Osim Zagrepčana, Giuseppe Daddio je u svojoj kulinarskoj karijeri već zadivio i mnoge poznate ličnosti, među kojima su engleska kraljica Elizabeta i Woody Allen. Šef je kuhinje u restoranu u blizini Napulja, a ujedno je i voditelj kuharske škole.

Jela voli pripremati sa svježim namirnicama te preferira zdravu prehranu, a zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu upravo na tom polju raspolaže s velikim brojem savjeta i trikova. S mnogima od njih mogli su se upoznati i gledatelji televizijskog kuharskog showa, a izdao je i kuharicu "Ricett'iss" koja je 2009. godine osvojila prestižnu nagradu Gourmand World Cookbook Awards.Chef Daddio je na proslavi pripremio rižoto s bijelim tartufom za koji vam donosimo recept.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.