Jeunes Restaurateurs je udruga mladih chefova osnovana 1974. u Parizu s ciljem čuvanja, razvijanja i jačanja kulinarskog naslijeđa između generacija.
Danas, 42 godine kasnije, JRE definira nekoliko središnjih poruka: očuvanje lokalne tradicije, njegovanje terroira te ujedinjenje toga s najvećim standardima u kuharskoj profesiji.
Stoga se danas chefovi JRE-a ponašaju kao obitelj u kojoj se talenti i kvalitete pojedinaca poštuju, a ciljevi ka kojima se ide su zajednički.
Nakon današnjeg primanja Apetita i Zigantea, 13 hrvatskih JRE restorana su abecednim redom: Bistro Apetit, Zagreb / Boškinac, Pag / Draga di Lovrana, Lovran / Dubravkin put, Zagreb / Foša, Zadar / Marina, Novigrad / Monte, Rovinj / Paradigma, Split / Pelegrini, Šibenik / Pergola, Savudrija / Plavi podrum, Volosko / San Rocco Brtonigla / Zigante, Livade.
U najpoznatijem europskom udruženju vrhunskih mladih chefova, od njih 340, koliko ih JRE ima u 16 europskih zemalja, njih 180 nosi Michelinove zvjezdice.
Ovom je prilikom najavljena svečana večera JRE chefova u Muzeju prekinutih veza 29.02.2016., čiji se prihod donira u humanitarne svrhe. Toga će dana za goste kuhati svih 13 JRE hrvatskih chefova!
Više o JRE, odnosno „Never-ending passion for gastronomy“ saznajte na njihovoj službenoj stranici.