22. veljače 2016.

Hrvatski chefovi u društvu Michelinovih zvjezdica!

JRE Michelin
1/5
Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
U prekrasnom ambijentu zagrebačkog Bistroa Apetit na Jurjevskoj cesti, održan je brunch povodom primanja dva nova hrvatska restorana u Jeunes Restaurateurs (JRE) - najpoznatije europsko udruženje vrhunskih mladih chefova.

Jeunes Restaurateurs je udruga mladih chefova osnovana 1974. u Parizu s ciljem čuvanja, razvijanja i jačanja kulinarskog naslijeđa između generacija.

Danas, 42 godine kasnije, JRE definira nekoliko središnjih poruka: očuvanje lokalne tradicije, njegovanje terroira te ujedinjenje toga s najvećim standardima u kuharskoj profesiji.

Stoga se danas chefovi JRE-a ponašaju kao obitelj u kojoj se talenti i kvalitete pojedinaca poštuju, a ciljevi ka kojima se ide su zajednički.

JRE Michelin 

Nakon današnjeg primanja Apetita i Zigantea, 13 hrvatskih JRE restorana su abecednim redom: Bistro Apetit, Zagreb / Boškinac, Pag / Draga di Lovrana, Lovran / Dubravkin put, Zagreb / Foša, Zadar / Marina, Novigrad / Monte, Rovinj / Paradigma, Split / Pelegrini, Šibenik / Pergola, Savudrija / Plavi podrum, Volosko / San Rocco Brtonigla / Zigante, Livade.

U najpoznatijem europskom udruženju vrhunskih mladih chefova, od njih 340, koliko ih JRE ima u 16 europskih zemalja, njih 180 nosi Michelinove zvjezdice.

Ovom je prilikom najavljena svečana večera JRE chefova u Muzeju prekinutih veza 29.02.2016., čiji se prihod donira u humanitarne svrhe. Toga će dana za goste kuhati svih 13 JRE hrvatskih chefova!

Više o JRE, odnosno „Never-ending passion for gastronomy“ saznajte na njihovoj službenoj stranici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.