Posebno osmišljeni menu pratila je degustacija piva, a domaćin je za predjelo odlučio spojiti pikantni sir i Panov lager koji, prema njegovim riječima, ohlađen na osam stupnjeva savršeno pristaje uz žešća jela. U nastavku degustacijskog menua Wolfgang je prezentirao jelo od svinjetine i nešto bogatiju verziju prethodnog lagera, Zlatni Pan. ''Slatkastu notu svinjetine, koja je veoma popularna u Europi, najbolje će nadopuniti malo konkretnije pivo, poput ovog Zlatnog Pana, za razliku od nježnog lagera ima nešto više boje, okusa i mirisa'' - kazao je majstor pivar koji preporučuje da pivo nikada ne bude prehladno, jer tada gubi svoj okus i aromu.
Sa zadnjim slijedom, desertom, Wolfgang je iznenadio sve okupljene zbog spoja čokolade i tamnog piva: ''Ova kombinacija idealna je jer tamno pivo svojom bogatom aromom, koja podsjeća na okus prženja i karamele, nadopunjuje čokoladni okus deserta. Zapravo je vrlo logično, je ako vam odgovara kava nakon ručka, odgovarat će vam i tamno pivo koje je aromama vrlo blisko espressu.''
Između sljedova Carlsbergov majstor pivar dao je i par smjernica svim zaljubljenicima u pivo, pa je tako ukazao na prvu pogrešku, koju vjerojatno većina radi. Naime, pivo ne treba nježno ulijevati u čašu, kako bi se što manje pjene stvorilo, već upravo suprotno. Uvijek ga treba ulijevati pod kutom od 90 stupnjeva, kako bi se pjena razvila i zlatna tekućina prodisala te poprimila sva svoja prirodna svojstva i okus. Još jedan Wolfgangov savjet, koji će većina rado prihvatiti, je da pivo uvijek pijete na otvorenom jer ćete tako ono dobiti maksimalno arome.
Tajnu dobrog piva i ostale trikove zanata, kako postati profesionalni majstor pivar i kakva je kvaliteta piva u Hrvatskoj u očima stručnjaka iz pivske industrije, pročitajte u četvrtak na Gastru u intervjuu s Wolfgangom Lindellom.