17. svibnja 2016.

Igor je prvi polufinalist Masterchefa

master
foto: Novatv
gastro postao gastro.24sata.hr
Radovan je prvi objavio preostaloj petorki sretnu vijest: „Onaj koji je najbolji među vama danas, spašen je eliminacijskog izazova, što znači da je on automatski u polufinalu!“ „Najbolji desert danas je bio Igorov!“, proglasio je pobjednika Andrej te je tako Igor postao prvi polufinalist ovogodišnjeg Celebrity MasterChefa.

Njegov "Kolač od mrkve" je dobio pozitivne komentare, iako mu je krema bila malo preslatka. Osim Igorove, još su dvije slastice ušle u finalni izbor. Hrvojev "Say Cheese" te Dooksov "Chessecake fali keks" koji je David radio sa piškotama, također su se svidjeli žiriju. Andrej je za Dooksov kolač rekao da je dobar, fin i ukusan. Osim stalne postave u ocjenjivanju jela strogoj trojki se priključila i pobjednica MasterChefa Iva Pehar koja se posebno isticala u pripravi slatkih jela.  Na početku Iva je spomenula kako joj se život nakon MasterChefa promijenio te da je kuhala po europskim i svjetskim gradovima.

master | Author: Novatv foto: Novatv

Kako bi prikrio lošu prezentaciju na tanjuru, jer mu se kolač imena "Dalmatinska rapsodija" raspao, Leon je odlučio žiriju ispričati priču o Zlarinu, Prviću i Krapnju zimi. Njegova priča je nasmijala žiri. „Uspjeli ste da bude lagano, ali prezentacija nije dobra.“, komentirala je Iva Pehar. Ana je zaključila kako ne zna tko bi prigovorio Leonu na tanjur nakon takve dobro ispričane priče. Osim pričanja, Leon se i malo porječkao s Radovanom oko geografije na tanjuru. Radovan je bio uvjeren kako glumac nije dobro postavio otok Krapanj i da je na njegovom mjestu grad Šibenik. Lanine "Schwarzwald košarice" su dobile sve pohvale radi kreativnosti i prezentacije, ali je Andrej imao malu zamjerku na okus košarica od čokolade. Glavna namirnica je bila mascarpone, a Igor je s njom sebi osigurao status prvog polufinalista. Barbieri je kandidate ponešto naučio o mascarponeu: „To je fantastični talijanski proizvod između jogurta, vrhnja i sira, a od njega se radi tiramisu.“

Na kraju svega, Iva Pehar je malo ukorila Veliku petorku: „Vas je tu petero i trebali ste dati puno više. Bilo je tu krema koje se nisu stisnule, serviranja šnita… Priče i bajke su bile top, ali na okus ste trebali paziti puno više.“ Iva je, između ostalog, dala kandidatima savjet za kraj, a to je da se drže svojih karijera, a slastičarstvo neka prepuste nekom drugom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.