Kikiriki maslac odličan je dodatak kolačima, keksićima, dobro se slaže s džemom u klasičnom američkom sendviču, a super je i u slanim wok jelima i jelima s piletinom. Osim ovih, postoji još cijeli niz ukusnih jela u kojima samo žlica kikiriki maslaca čini veliku razliku.
S kikiriki maslacem možete napraviti savršeni dressing za salatu. Pomiješajte ga sa soya sosom, češnjakom i limunovim sokom i nemojte štedjeti kada ga miješate s hrskavim povrćem.
Banane i kikiriki maslac neopisivo se vole. Možete ih kombinirati u gotovo svakom jelu, a najjednostavnije ih je pomiješati i napraviti sladoled od samo dva sastojka. Jako zrele banane pretvorite u kašu, dodajte žlicu kikiriki maslaca i smrznite. Divan desert u rekordnom roku je gotov. Još jednostavnija verzija jest da samo lagano otopite maslac i prelijete ga preko već gotovog sladoleda od vanilije ili čokolade.
Napunite kikiriki maslacem palačinke. Napravite čokoladne palačinke, premažite ih kikiriki maslacem i pospite komadićima čokolade. Zadovoljstvo zagarantirano.
Ubacite žlicu ili dvije kikiriki maslaca u doručak. Zobene pahuljice postaju nezamislivo bolje uz samo jednu žlicu. Kikiriki maslac odličan je dodatak i smoothijima.
Kada vam ostane tek žlica kikiriki maslaca u staklenci, ulijte u nju vruću čokoladu ili kakao, protresite i u šalicu izlijte savršen slatki napitak.
Pavlova torta nikada više neće biti ista ako uz bjelanjke u smjesu umiješate i žlicu kikiriki maslaca. On se odlično slaže s voćem i čokoladom pa samo još trebate odabrati čime ćete nadijenuti tortu i poslužiti najsavršeniji desert.