06. veljače 2014.

Istarski festival čvaraka

cvarak.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako ga više manje svi povezujemo sa slavonskom tradicijom, popularni čvarak odavno je prešao granice istočne Hrvatske i našao svoje mjesto u gotovo svim regionalnim kuhinjama.

Svoju gastronomsku priču ispisuje i u Istri, gdje se koristi u oko 60 različitih jela, a neka od njih posjetiteljima će biti predstavljena na 13. po redu Ucvirkenfestu u Puli. Festival čvaraka održat će se u subotu 8. veljače na pulskoj tržnici od 9 do 13 sati.

Organizatori najavljuju bogatu ponudu jela od čvaraka, a u središtu svega bit će fritaja pripremljena od tisuću jaja i 12 kilograma čvaraka. Novost na Ucvirkenfestu je natjecanje pizzerija u pripremi pizze sa čvarcima, a ucvirkenfestovci su posebno ponosni na svoju manifestaciju, jer kako kažu, jedino se na njihovom festivalu jedu jela od čvaraka, dok se drugdje jedu samo čvarci. Fritaje i još nekih delicija bit će dovoljno za sve posjetitelje, pa obavezno skočite na Ucvirkenfest po svoju dozu čvaraka.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.