20. svibnja 2014.

Istra Inspirit na Vinistri

supa.jpeg
gastro postao gastro.24sata.hr
Istra Inspirit ove se godine prvi puta predstavio na Vinistri -21. međunarodnoj izložbi vina i vinarske opreme. Naglasak je bio na gastro vremeplovu i zaboravljenim okusima Istre, a predstavili su se i sa svim novostima za nadolazeću sezonu.

Posjetitelji su tako tijekom svečanog otvorenja sajma mogli uživati u performansu 'Petegula' Istra Inspirita iz porečke Giostre, a nakon toga sudjelovati u bogatom programu Istra Inspirita. Također, prisutni su imali priliku, između ostalog, naučiti ponešto o zaboravljenim receptima slastica Istre jer je ubrzo nakon otvorenja sajma, prostor porečke Žatike, zamirisao na zaboravljene istarske kolače i slastice čiji se okus odlično sljubljuje s vinom.

Posebnu atmosferu stvorio je maštovito osmišljen kutak Istra Inspirita koji je izgledao kao nekadašnje kuhinje istarskih nona. Na štandu Istra Inspirita cijelo su vrijeme bili volonteri i studenti Kulture i turizma uključeni u projekt koji su davali informacije o projektu, Inspirit doživljajima, mogućnostima kupnje ulaznica i novostima za sezonu 2014.

Isprobajte neke od recepata zaboravljene istarske kuhinje:

Istarski cukerančići
Istarska supa
Padišpanj

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.