23. svibnja 2016.

Jedno jaje zobenoj kaši snagu daje!

Zobena kaša
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jaje u zobenoj kaši ne zvuči pretjerano privlačno, ali čini čuda.

Dodavanjem jaja dodajete proteine i činite zobenu kašu kremastijom i prozračnijom. Uz dodatak slatkih ili slanih dodataka, okus jaja nećete ni osjetiti, a svome tijelu učinit ćete uslugu.

Za zobenu kašu s jajem, potrebno vam je:

  • Pola šalice zobenih pahuljica
  • 1 jaje
  • Mlijeka po želji
  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. Pomiješajte zobenu kašu, mlijeko, jaje i sol u keramičkoj posudici.
  2. Stavite u mikrovalnu na visoku temperaturu na dvije minute.
  3. Zobene pahuljice će upiti mlijeko i stvoriti kašu koju zatim možete začiniti svježim voćem, orašastim plodovima ili povrćem po izboru.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.