04. prosinca 2015.

Kako postići da banane što duže ostanu svježe?

banane
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Koliko puta vam se dogodilo da ste kupili banane i na kraju ste ih morali baciti jer ih ništa stigli pojesti na vrijeme?

Otkrit ćemo vam mali trik koji će garatirano usporiti njihovo prebrzo dozrijevanje. 

Banane, kao i mnogo drugo voće, otpuštaju etilen, plin koji ubrzava njihovo dozrijevanje i uzrokuje smeđe mrlje. Kako biste spriječili taj proces, peteljke banana umotajte u plastičnu foliju kako biste spriječili širenje etilena. Za najbolji učinak banane prvo razdvojite i zamotajte ih svaku zasebno. Na ovaj način spriječit ćete da banane postanu prezrele čak i do sedam dana

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.