Sama priprema je vrlo jednostavna i traje oko 45 minuta. Želite li se ove blagdane okušati u pripremi londonera pratite postupak korak po korak i počastite svoje ukućane i prijatelje ovom ukusnom slasticom.
Za tijesto će vam biti potrebno 20 dag brašna (neka polovicu čini oštro, a polovicu glatko brašno), 18 dag margarina, 6 dag šećera, 2 žumanjka, malo praška za pecivo, 2 žlice ruma, prstohvat soli i limunova korica. Sve sastojke zamijesite u tijesto i ostavite u hladnjaku da odstoji pola sata. Zatim tijesto razvaljajte i stavite u lim kojeg ste prethodno premazali masnoćom ili obložili papirom za pečenje. Tijesto pecite otprilike 10 minuta na 180°C tako da bude do pola gotovo te ga pustite da se malo ohladi.
Sljedeći korak je premazati tijesto marmeladom. Najčešće se koristi marmelada od marelice, ali po želji možete posegnuti i za marmeladom od jagode,ribizla ili drugog okusa po želji.
Posljednji korak je priprema preljeva. Za preljev pripremite 4 bjelanjka, 10 dag šećera u prahu, 5 dag mljevenih oraha i limunovu koricu. Istucite bjelanjke i u njih dodajte ostale sastojke te lagano pomiješajte. Preljev rasporedite povrh tijesta premazanog marmeladom, sve pospite s 5 dag sitno sjeckanih oraha te pecite još 5 minuta na 180°C. Umjesto oraha možete u receptu koristi bademe. Pećnicu zatim ugasite i pustite da se kolač „suši“ ( otvorite malo vrata pećnice).
Gotov kolač režite na ploške i poslužite voljenima.