gastro postao
Tortas su samo još jedan razlog više za uživanje u finom maslinovom ulju začinjenim slatkim ili slanim dodacima po želji.
Kada jednom isprobate sami napraviti krekere na ovaj način, oni kupovni past će u zaborav. Nalik na talijansku foccaciu samo hrskaviji i aromatičniji zbog dodatka divnog komorača, tortas od maslinovog ulja svojim će vam okusom zagrijati srce i oduševiti nepce.
Za 9 većih krekera potrebno vam je:
- 2 šalice brašna
- 7 žlica vode
- 6 žlica maslinovog ulja
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica mljevenog komorača
- Sol
Postupak pripreme:
- Pomiješajte brašno, sol i mljeveni komorač u zdjeli.
- U drugoj zdjeli pomiješajte toplu vodu, maslinovo ulje i suhi kvasac.
- Spojite suhe i mokre sastojke, zamijesite tijesto i ostavite da se diže barem 30 minuta na toplom mjestu.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a za to vrijeme od tijesta napravite male loptice.
- Razvaljajte loptice na 1 cm debljine i pecite ih 6 do 10 minuta, ovisno o debljini i veličini.
Krekere možete kombinirati sa slatkim dodacima poput cimeta, limunove korice, suhog voća i čokolade, ali i slanim poput parmezana kojeg je dobro naribati neposredno nakon vađenja krekera iz pećnice.
Dobar tek!