Krokant tortice s lješnjacima i kavom
Sastojci:
Za biskvit:
- 8 žumanjaka
- 100 g šećera
- 4 bjelanjka
- 60 g brašna
- 20 g škrobnog brašna
- 80 g mljevenih badema
Krema:
- 5 dl mlijeka
- Vrećica praška za puding od vanilije
- 5 žlica šećera
- 3 žlice instant kave
- 250 g maslaca
- 3 žlice šećera u prahu
- 50 g krokant mrvica
- 10 lješnjaka
Priprema:
1. Veći lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 220°C.
2. Pjenasto izmiješajte žumanjke s 50 g šećera, a od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, te ga pomiješajte sa žutom smjesom. U to prosijte brašno i mljevene lješnjake.
3. Tijesto namažite na lim i pecite desetak minuta. Prebacite ga na čistu krpu i maknite papir. Prorežite tijesto po duljini na dva komada. Okruglim kalupom od svakoga komada izrežite desetak krugova.
4. Skuhajte puding od praška, mlijeka, šećera i kave. Ostavite neka se ohladi.
5. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom u prahu, pa mu umiješajte puding. Time premažite deset krugova, poklopite svaki drugim krugom i namažite uokolo kolač kremom.
6. Na vrh slastičarskom vrećicom nanesite malo kreme, stavite lješnjak i pospite torticu krokantom.