16. siječnja 2015.

Krokant tortice s lješnjacima i kavom

Krokant tortice s lješnjacima i kavom
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Tortice čarobnog okusa s omiljenom kavom

Krokant tortice s lješnjacima i kavom

Sastojci:

Za biskvit:

  • 8 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 4 bjelanjka
  • 60 g brašna
  • 20 g škrobnog brašna
  • 80 g mljevenih badema

Krema:

  • 5 dl mlijeka
  • Vrećica praška za puding od vanilije
  • 5 žlica šećera
  • 3 žlice instant kave
  • 250 g maslaca
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 50 g krokant mrvica
  • 10 lješnjaka

​Priprema:

1. Veći lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 220°C.

2. Pjenasto izmiješajte žumanjke s 50 g šećera, a od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, te ga pomiješajte sa žutom smjesom. U to prosijte brašno i mljevene lješnjake.

3. Tijesto namažite na lim i pecite desetak minuta. Prebacite ga na čistu krpu i maknite papir. Prorežite tijesto po duljini na dva komada. Okruglim kalupom od svakoga komada izrežite desetak krugova.

4. Skuhajte puding od praška, mlijeka, šećera i kave. Ostavite neka se ohladi.

5. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom u prahu, pa mu umiješajte puding. Time premažite deset krugova, poklopite svaki drugim krugom i namažite uokolo kolač kremom.

6. Na vrh slastičarskom vrećicom nanesite malo kreme, stavite lješnjak i pospite torticu krokantom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.