gastro postao
Jednostavan recept od kojeg će vam zamirisati cijela kuhinja
Sastojci:
Za tijesto:
- 300 g brašna s dvije žlice krupice
- 120 ml mlake vode
- 1 žličica suhog Di-Go kvasca za kolače
- 50 g margarina
- Malo soli
- Ulje za prženje
- Šećer u prahu
Nadjev:
- 2 jabuke
- 100 g šećera
- 1 žličica mljevenog cimeta
- Malo vode
Priprema:
Umiješajte brašno, krupicu, žličicu suhog di-go kvasca za kolače, vodu i sol. Na niskoj temperaturi ili blagom plameniku otopite margarin te ga dodajte u brašno. Polaganim miješanjem umijesite glatko tijesto.
Postupak:
- Tijesto ostavite na toplom mjestu 30 minuta.
- Oguljene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite kuhati u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju. Štapnim mikserom ili gnječilicom za pire od jabuka napravite pire.
- Nakon dizanja tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i izrežite na pravokutnike. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane.
- U zagrijanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu te servirajte uz čaj ili kavu.