25. rujna 2015.

Skuhatćute: Kuglof od bundeve

Kuglof od bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
U novom broju Skuhatćute bacili smo se na matematiku. Izračunali smo da ako uštedimo na kuhanju ručka imamo više vremena za uživanje u hrani.

Krepke, guste, mesne, riblje, kremaste... jesenske juhe i variva oduševljavaju aromom još dok se krčkaju na štednjaku. Prošetali smo svjetskim kuharicama kako bismo našli najbolje od najboljeg. Talijanska juha od rajčice s gremolatom - tipičnom začinskom mješavinom ili američka juha od bundeve samo su neke od delicija koje donosimo u specijalu.

Omiljena Domaćica, blogerica Sanja Mijac omogućila nam je da zavirimo u njezinu novu kuharicu i odaberemo najbolje recepte. U rustikalni kuglof od bundeve, koh od grisa i crnca bez jaja zaljubili smo se na prvi pogled. Jedva čekamo zasukati rukave i pripremiti njezina slatka remek-djela. U novom broju Skuhatćute bacili smo se na matematiku. Izračunali smo da ako uštedimo na kuhanju ručka imamo više vremena za uživanje u hrani. Inspirirali smo se britanskim gastročarobnjakom Jamiem Oliverom i otkrili kako su popečci od ribanog krumpira s pljeskavicama najbolja računica. Ne zaboravite poslati nam recepte i fotografije jela jer ćemo najbolje s užitkom nagraditi! 

Šaljite recepte s fotografijama na adresu rubrika Život za magazin Skuhatćute, Oreškovićeva3D, 10000 Zagreb ili na e-mail: Lifestyle@24sata.hr.

KUGLOF OD BUNDEVE

Sastojci:

  • 250 g pirea od bundeve
  • 190 g brašna
  • žličica sode
  • žličica praška za pecivo
  • 1.5 žličica cimeta
  • pola žličice soli
  • 175 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 40 g sitno sjeckanih oraha

Priprema:

  1. Bundevu ogulite, narežite na kockice i kuhajte 10 minuta. Skuhanu bundevu ocijedite, napravite pire i ohladite ga.
  2. Pećnicu zagrijte na 190°C. Manji kalup prije pečenja namastite. U jednoj posudi prosijte brašno, sodu, prašak za pecivo, cimet i sol.
  3. U drugoj posudi prvo izmiksajte ulje i šećer te nastavite miksati postupno dodavajući jedno po jedno jaje, a potom i smjesu s brašnom.
  4. Na kraju umiješajte pire od bundeve i orahe. Izlijte u kalup i pecite od 30 do ­40 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.