Krepke, guste, mesne, riblje, kremaste... jesenske juhe i variva oduševljavaju aromom još dok se krčkaju na štednjaku. Prošetali smo svjetskim kuharicama kako bismo našli najbolje od najboljeg. Talijanska juha od rajčice s gremolatom - tipičnom začinskom mješavinom ili američka juha od bundeve samo su neke od delicija koje donosimo u specijalu.
Omiljena Domaćica, blogerica Sanja Mijac omogućila nam je da zavirimo u njezinu novu kuharicu i odaberemo najbolje recepte. U rustikalni kuglof od bundeve, koh od grisa i crnca bez jaja zaljubili smo se na prvi pogled. Jedva čekamo zasukati rukave i pripremiti njezina slatka remek-djela. U novom broju Skuhatćute bacili smo se na matematiku. Izračunali smo da ako uštedimo na kuhanju ručka imamo više vremena za uživanje u hrani. Inspirirali smo se britanskim gastročarobnjakom Jamiem Oliverom i otkrili kako su popečci od ribanog krumpira s pljeskavicama najbolja računica. Ne zaboravite poslati nam recepte i fotografije jela jer ćemo najbolje s užitkom nagraditi!
Šaljite recepte s fotografijama na adresu rubrika Život za magazin Skuhatćute, Oreškovićeva3D, 10000 Zagreb ili na e-mail: Lifestyle@24sata.hr.
KUGLOF OD BUNDEVE
Sastojci:
- 250 g pirea od bundeve
- 190 g brašna
- žličica sode
- žličica praška za pecivo
- 1.5 žličica cimeta
- pola žličice soli
- 175 ml ulja
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 40 g sitno sjeckanih oraha
Priprema:
- Bundevu ogulite, narežite na kockice i kuhajte 10 minuta. Skuhanu bundevu ocijedite, napravite pire i ohladite ga.
- Pećnicu zagrijte na 190°C. Manji kalup prije pečenja namastite. U jednoj posudi prosijte brašno, sodu, prašak za pecivo, cimet i sol.
- U drugoj posudi prvo izmiksajte ulje i šećer te nastavite miksati postupno dodavajući jedno po jedno jaje, a potom i smjesu s brašnom.
- Na kraju umiješajte pire od bundeve i orahe. Izlijte u kalup i pecite od 30 do 40 minuta.
Dobar tek!