05. lipnja 2015.

Nagrađivana kutjevačka vina za idealno ljetno osvježenje

Kutjevo predstavilo nagrađivana vina
1/4
foto: Kutjevački podrumi
gastro postao gastro.24sata.hr
Nagrađena vina za proljetnu i ljetnu sezonu predstavili su enolog vinarije Kutjevo, Ivan Marinclin i sommelier Dragan Humski.

U zagrebačkom restoranu Lateral, Kutjevo je najavilo proljetnu i ljetnu sezonu sa laganim, svježim i aromatičnim vinima. Nakon pjenušca Maximo Brut za dobrodošlicu, redom su predstavljeni Rose Kutjevo, poznate i nagrađene Graševine, Vrhunska, De Gotho i Turković te Pinot crni. Za nezaboravan gastronomski doživljaj uz Kutjevo je bila zaslužna i vlasnica renomiranog  restorana Lateral Ana Lisak i njezin catering tim koji su posebno za ovu priliku sa 7 sljedova jela uspjeli sljubiti odabrana vrhunska vina iz Kutjevačkog podruma

Predstavljanje vina odabranim gostima i predstavnicima medija započeo je sommelier Dragan Humski riječima: "Dolazi nam ljetno vrijeme, koje traži svježija, lakša, lepršavija vina, koja imaju ljetnu zavodljivost, mirise i okuse, da nisu preskupa i slažu se sa jelima“. Tim riječima želio je istaknuti da je unatoč obilnim kišama u teškoj i zahtjevnoj 2014. godini za sve vinogradare, Kutjevo ipak uspjelo dobiti vina koja su ove godine pokorila svjetsku vinsku scenu osvajajući brojne prestižne nagrade na Decanteru, Concours Mondialu i dr.

Enolog Ivan Marinclin je objasnio kako je 2014. godina bila godina najboljih položaja, a sorta Graševina je u prošlogodišnjoj berbi dala najbolje rezultate te tako obranila 3 najjača Kutjevo branda: Vrhunsku Graševinu Kutjevo, Graševinu Turković i De Gotho Graševinu. Među posljednjim vinima nove berbe Kutjeva poslužen je Pinot crni koji je svojim delikatnim i skladnim okusom zaokružio večeru prije samog deserta.

Raskošnu večeru upotpunila je svojim glazbenim nastupom i saksofonistica Lana Škrgatić koja je uz kreativne delicije cateringa Lisak i vrhunska vina Kutjevačkog podruma svojim izvedbama oduševila sve prisutne.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.