11. kolovoza 2014.

Lagani menu za sedam dana

kolaž tjedni.png
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam nedostaje inspiracije predlažemo vam jelovnik za cijeli tjedan. Uz naše ideje možete jesti ukusno i kvalitetno tijekom cijelog radnog tjedna.

Ponedjeljak

Tjedan započnite neodoljivim Rižotom od kvarnerskih škampi. Bili škampi uistinu kvarnerski ili ne, sigurni smo da će se savršeno uklopiti u ovaj jednostavan recept inovativnog chefa Andreja Barbierija.

Utorak

Pripremite bogate zamotuljke i uživajte u idealnom spoju piletine, povrća i umaka prema receptu za Tortilje s piletinom i povrćem.

Srijeda

Sredinu tjedna obilježite laganim zalogajima na prepečenom kruhu. Brusketa s bobom i svježom metvicom jednostavna je za pripremu, a nudi vam cijeli spektar osvježavajućih i zamamnih okusa i mirisa.
 

Četvrtak

Nemoguće je uživati u sezoni rajčica, a da barem jednom ne pripremite najjednostavnije jelo, koja otkriva sve čari rajčice. Špageti s umakom od svježih rajčica pripremaju se u tren oka, a savršeni okus ostaje još dugo u mislima.

Petak

Bijela riba osim na gradelama odlična je i u salati s kojom vam preporučujemo da uđete u vikend. Salati od bijele ribe dodajte povrće po želji te uživajte u zdravom, ukusnom i hranjivom obroku.

Subota

Subotu začinite Punjenim tikvicama, a kako ih pripremiti pogledajte u video receptu. Slobodno dodajte začin ili namirnicu prema želji u smjesu za punjenje i uživajte u savršenoj kombinaciji tikvica i mljevenog mesa.

Nedjelja

Ima li bolje nedjeljne kombinacije od piletine i piva? Bez obzira uživate li ili ne u toj kombinaciji ovaj recept morate isprobati. Pivska piletina a la Rudolph oduševit će vas mekoćom i hrskavom kožicom čije je tajne pripreme otkrio popularni nizozemski chef Rudolph van Veen.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.