gastro postao
Pripremite sjajne lazanje po receptu korisnice zadranka.
Sastojci:
- 500 g MLJEVENOG MESA (KOMBINACIJA JUNEĆEG I SVINJSKOG BUTA)
- 1 kom MRKVA
- 1 kom CRVENI LUK
- PERŠIN
- 5 g MASLACA
- 3 kom SVJEŽIH RAJČICA
- 2 dl PASSATE OD RAJČICE
- SOL
- VEGETA
- 2 grančice LISTIĆA KADULJE
- 2 grančice LISTIĆA MAJČINE DUŠICE
- VODE
- GOTOVE LAZANJE
- MUŠKATNI ORAŠČIĆ
- 1 l MLIJEKA
- 1 kom PARMEZANA
- 3 žlice GLATKOG BRAŠNA
- 15 dag BILO KOJEG SIRA
Postupak pripreme:
- Na malene komadiće isjeckati crveni luk,mrkvu,peršin te prodinstati na maslacu.
- Dodati mljeveno meso, te prodinstati dok meso ne pobijeli, zatim dodati začine (sol,vegeta,grančice kadulje,grančice majčine dušice), lagano prodinstati, dodati na manje komade isjeckane svježe rajčice i podlijevati passatom od rajčice.
- Meso kuhati 1 h i 10 min, te za vrijeme kuhanja prema potrebi podlijevati vodom.
- Gotove lazanje staviti kuhati u kipuću vodu.
- Kad su kuhane slagati redom lazanje, umak od mesa, posuti parmezanom, naribati sira prema želji, bešamel.
- Slagati redom dok se svi sastojci ne potroše.
- Peći na 200, pola sata i kad je pečeno ostaviti da miruje još pola sata.
- Bešamel: U 1 litar mlijeka otopiti 5 dkg maslaca,naribati prema želji muškatog orašćića, te usuti 3 velike žlice glatkog brašna.
- Neprestano miješati dok se ne dobije gusta smjesa poput kreme za kolače.
- Poslužiti lazanje zajedno sa zelenom salatom.