31. listopada 2015.

Liječnik savjetuje: Magnezijem lakše protiv dnevnog stresa

mg mivela
1/2
foto: Tomislav Miletić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Organizam ne može čuvati magnezij i zato je vrlo važno da se svakodnevno unosi. Litra vode Mg Mivela sadrži magnezij u količini i skladu s potrebama organizma

Posjetitelji Festivala vitalnosti na Europskom trgu u Zagrebu tijekom 24. i 25. listopada doznali su koliko je magnezij važan za zdrav organizam i borbu protiv svakodnevnog stresa koji se reflektira na rad štitnjače.

Dr. med. spec. otorinolaringologije Ante Škaro održao je predavanje o utjecaju stresa na zdravlje štitnjače u kojem je pojasnio: - Uvijek kada je uključen dugotrajan stres kod pacijenta, on uvijek ide preko štitnjače. To ne znači da je ona zapravo bolesna. Postoji hormon TSH koji nakon laboratorijske analize treba biti na razini između 1.0 i 2.0. Sve više od 2.0 znači hiperaktivnost organizma.

Sve o magneziju i njegovoj važnosti za organizam posjetitelji Festivala vitalnosti mogli su čuti na predavanju nutricionistkinje Mirne Trumbetaš “Zašto je magnezij važan za organizam”.

Pri rješavanju stresa uvelike može pomoći magnezij. Potrebe za magnezijem se povećavaju u slučaju dugotrajnog stresa, jednolične ishrane, bavljenja sportom, tijekom rasta i razvoja, kod trudnica, dojilja, oboljelih od dijabetesa, kroničnih bolesnika i osoba sa probavnim smetnjama. Ljudski organizam ne može čuvati magnezij i zato je vrlo važno da se ovaj mineral svakodnevno unosi. Upravo jedna litra vode Mg Mivela sadrži magnezij u količini koja je u velikoj mjeri u skladu s potrebama organizma.

dr ante | Author: Tomislav Miletić/Pixsell foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Mg Mivela se crpi iz dubokih slojeva zemlje, gdje je u kontaktu sa stijenama. Taj susret vode i stijena rezultira otapanjem minerala iz stijena, što vodi koja izvire osigurava bogat mineralni sastav. Prirodni magnezij u Mg Miveli je u topivom obliku te ga organizam najlakše apsorbira i direktno iz tankog crijeva transportira u krv.

Kada imamo vode visoke mineralizacije, u kojima se pored magnezija nalazi visoka koncentracija sulfata dolazi do laksativnog djelovanja takve vode, što kod većine populacije nije uvijek poželjno. Budući da Mg Mivela, za razliku od nekih drugih voda bogatih magnezijem, ne sadrži veliku količinu sulfata, ona ne uzrokuje neželjene laksativne posljedice na probavu.

Stoga, za blagotvorni učinak magnezija na vitalne tjelesne funkcije važno je znati da oblik u kojem je magnezij vezan čini veliku razliku. Magnezij u Mg Miveli je u nutritivnom smislu idealan izvor magnezija iz prirode!

Najbolje je uzimati manje količine magnezija iz prirodnih izvora (hrana i voda) češće, jer na taj način tijelo ima kontinuirani izvor minerala za odvijanje vitalnih funkcija. Konzumacija čaše Mg Mivele, više puta tijekom dana, gotovo zadovoljava dnevne potrebe organizma za magnezijem.

Posebnost Mg Mivele je i ta, što jedina na tržištu prirodnih mineralnih voda dolazi u dvije verzije – gazirana i blago gazirana.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.