19. kolovoza 2016.

Ljubav na prvi griz: Cheesecake s limunom i napolitankama

cheesecake s limunom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ga u velikom ili mini izdanju i uživajte u divnom spoju okusa.

Keksi koje ste do sada stavljali u svoje torte od sira brzo će postati prošlost kada isprobate cheesecake s napolitankama. Prhka podloga povezana kremom iz napolitanka odlično će se složiti s limunastom kremom od sira. Birajte napolitanke od vanilije, a ako ih nemate pri ruci, poslužit će i one s nugatom ili čokoladom. Kratko pecite svoje mini tortice pa ih prelijte finim umakom od bobičastog voća i uživajte u slatko kiselom spoju okusa.

Sastojci:

  • Napolitanke od vanilije
  • 400 g krem sira
  • 2 jaja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žlica limunove korice
  • 2/3 šalice šećera
  • 1 šalica bobičastog voća

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Smrvite napolitanke pa ih stavite u košarice koje ćete staviti u kalup za muffine ili utisnite u veći kalup za torte.
  3. Sir izmiksajte sa šećerom, jajima, limunovim sokom i limunovom koricom.
  4. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Napunite svaku papirnatu košaricu sa jednom do dvije žlice kreme ili kremom prelijte podlogu u kalupu.
  6. Pecite oko 15 do 20 minuta.
  7. Za to vrijeme u posudi otopite šećer s malo vode i ubacite bobičasto voće.
  8. Kuhajte dok se ne stvori gusti umak.
  9. Kad je gotovo, ohladite, a prije posluživanje prelijte umakom od bobičastog voća. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.