18. prosinca 2014.

Macarons s bijelim ganacheom i crvenim paprom

Crveni macarons
Tino Jurić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Saznajte recept za savršene macaronse i uljepšajte blagdanski stol ovim crvenim ljepotanima

Ivana Čuljak odlučila nam je prezentirati svoje crvene macaronse s bijelim ganacheom i crvenim paprom. Savjetuje da bjelanjke odvojite dan ranije jer do dva dana mogu stajati na sobnoj temperaturi. Potrebno ih je dobro izmutiti, a brašno prosijte nekoliko puta. "Za macaronse je miješanje od velike važnosti, a kišno vrijeme im nikako ne pomaže, jer onda pokupe vlagu pa ne ispadnu baš najbolje", objašnjava Ivana. Nakon što oblikujete fine macarons kuglice, potrebno ih je sušiti 30 minuta do sat vremena i peći petnaestak minuta.

Sastojci:

  • 100 g bjelanjaka
  • 115 g bademovog brašna
  • 170 g šećera u prahu
  • 70 g kristal šećera
  • prehrambena crvena boja

Priprema:

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Kristalni šećer dodati u dva navrata. Nakon što ste obojali bjelanjke dodati prosijanu smjesu bademovog brašna i šećera u prahu. Miješati špatulom energično, okrečući svaki put do pola kruga. Smjesa mora biti prave konzistencije i padati sa špatule. Plehove obložiti papirom za pečenje. Praviti krugove promjera 2.5 cm uz isto toliki razmak između macaronsa. Ostaviti da se posuše od pola sata do sat vremena. Znat ćete da su spremni ako se ne lijepe na dodir i ako se na vrhu već stvorila korica. Pecite na 140 Celzijevih stupnjeva 13 do 15 minuta. 

Punjenje:

  • 400 g bijele čokolade
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • crveni papar po želji

Zagrijati vrhnje s crvenim paprom i dodati u čokoladu. Kad se ohladi napunite macaronse. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.