Marko Josipović, petnaestogodišnji srednjoškolac, u kratkom je roku impresionirao naše čitatelje svojom spontanošću, zanimljivim kulinarskim kreacijama i još jednom potvrdio da kuhanje definitivno nije rezervirano samo za starije. Kako kaže, kulinarstvom se počeo baviti "još kao mali dok je pomagao baki da napravi kremšnite ili nekakve kiflice, mami da ispeče kekse ili tati da pripremi ručak".
Oduvijek se motao oko kuhinje, gledao kulinarske emisije i nikada nije mogao ni zamisliti da će kuhanje toliko zavoljeti. "Dani mi se sastoje od učenja (kojeg moram spomenuti jer će mi mama i tata ovo definitivno čitati), kuhanjem obroka i gledanja YouTubea. Dan ne smije proći, a da ne pogledam barem jedan video", ističe Marko veliku želju za usavršavanjem.
Uglavnom uči kako se ukrašavaju i peku torte, tradicionalni kolači koje jednostavno "moraš znati", a sve više vremena posvećuje i slanim jelima. Želja mu je jednog dana raditi u profesionalnoj kuhinji, a sanja o upisivanju kulinarskog instituta u Engleskoj ili Sjedinjenim Američkim Državama. "Još veći san mi je imati onaj lijepi, veliki, samostojeći mikser, ali se mene to ne pita, pa zaboravite da sam to uopće rekao", suptilno poručuje Marko, a od danas njegove delicije pratite na Gastru gdje će vas mjesečno častiti svojim rukotvorinama.
U galeriji pogledajte što je Marko pripremio za predstavljanje na Gastru, a recepte pronađite u nastavku