25. studenoga 2015.

Upoznajte najmlađeg food blogera u Hrvatskoj

Marko Josipović
1/5
gastro postao gastro.24sata.hr
Prije nekoliko mjeseci pisali smo o Marku Josipoviću, a sada vam konačno donosimo cijelu priču o mladom dečku čija ljubav prema kuhanju nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Marko Josipović, petnaestogodišnji srednjoškolac, u kratkom je roku impresionirao naše čitatelje svojom spontanošću, zanimljivim kulinarskim kreacijama i još jednom potvrdio da kuhanje definitivno nije rezervirano samo za starije. Kako kaže, kulinarstvom se počeo baviti "još kao mali dok je pomagao baki da napravi kremšnite ili nekakve kiflice, mami da ispeče kekse ili tati da pripremi ručak".

Marko josipovic | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Oduvijek se motao oko kuhinje, gledao kulinarske emisije i nikada nije mogao ni zamisliti da će kuhanje toliko zavoljeti. "Dani mi se sastoje od učenja (kojeg moram spomenuti jer će mi mama i tata ovo definitivno čitati), kuhanjem obroka i gledanja YouTubea. Dan ne smije proći, a da ne pogledam barem jedan video", ističe Marko veliku želju za usavršavanjem.

Marko josipovic1 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uglavnom uči kako se ukrašavaju i peku torte, tradicionalni kolači koje jednostavno "moraš znati", a sve više vremena posvećuje i slanim jelima. Želja mu je jednog dana raditi u profesionalnoj kuhinji, a sanja o upisivanju kulinarskog instituta u Engleskoj ili Sjedinjenim Američkim Državama. "Još veći san mi je imati onaj lijepi, veliki, samostojeći mikser, ali se mene to ne pita, pa zaboravite da sam to uopće rekao", suptilno poručuje Marko, a od danas njegove delicije pratite na Gastru gdje će vas mjesečno častiti svojim rukotvorinama.

Marko josipovic2 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U galeriji pogledajte što je Marko pripremio za predstavljanje na Gastru, a recepte pronađite u nastavku

Torta od naranče i čokolade

Keksi s komadićima čokolade

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.