28. lipnja 2016.

Mediteranski okusi piletine caprese

piletina caprese
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mediteranski okusi piletine caprese odvest će vas na neočekivano ukusno ljetno putovanje.

Piletina caprese je odličan prijedlog za lagan ljetni ručak. Tako jednostavno, a ukusno pripremljena piletina oduševit će vas punoćom okusa koju joj daju češnjak i cherry rajčice. Uz bosiljak i mozzarellu pak se otisnite na mediteransko putovanje kakvo još niste doživjeli.

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 500 g cherry rajčica
  • 4 velike kriške mozzarelle
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 žlice sjeckanih listića bosiljka
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Od pilećih prsa načinite 4 odreska, posolite ih i popaprite pa pacite u tavi na maslinovom ulju na umjerenoj vatri dok se u potpunosti ne speku – oko 6 minuta sa svake strane.
  2. Meso izvadite iz tave, a na preostalom ulju pirjajte češnjak i cherry račice narezane na pola oko 5 minuta.
  3. Rajčicama potom pridružite bosiljak, po potrebi začinite soli i paprom pa u tavu vratite pečenu piletinu.
  4. Na svaki odrezak mesa stavite po jednu krišku mozzarelle i poklopite tavu.
  5. Termički obrađujete još nekoliko minuta, dok se sir malo ne rastopi.
  6. Servirajte toplo, a po želji možete poslužiti pokapano balzamičnim octom. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.