30. kolovoza 2016.

Medulin craft beer: Došao je i taj tjedan, počinje festival koji čekamo cijelu godinu

Medulin craft
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Dočekali smo kraj dugog i toplog kolovoza, i nestrpljivo čekamo ovaj petak i početak 2. Medulin craft beer festivala, koji će ove godine postaviti visoku ljestvicu za sve craft festivale u Hrvatskoj i regiji.

Organizatori su  se ove godine potrudili pokazati kako treba izgledati craft festival - mjesto gdje se slavi pivo, pivska kultura, s puno dobre zabave i popratnim sadržajima. Sve to uz ponudu piva koje se ne bi posramio niti jedan craft festival iz europskih top 10.

Sve nas veseli 35 premijera u Hrvatskoj, s pivima koja su maštovita, dobra, drugačija i pokazuju koje mogućnosti craft pruža majstorima pivarima. Za početak, treba istaknuti i pohvaliti nevjerovatno široku, kvalitetnu, bogatu i brojnu ponudu piva koja se nude svim ljubiteljima piva. Četerdeset craft pivovara ponudit će 150 piva na tap, a tu će biti i 350 etiketa piva u bocama. Na festival dolaze svi majstori Hrvatske, kao i gosti iz BIH, Srbije, Slovenije, Mađarske, Austrije...

2.MCBF uspio je ove godine okupiti vrhunsku listu domaćih, regionalnih i europskih pivovara. Iako festival traje dva dana, bit će to možda prekratko vrijeme za pravu degustaciju piva koja očekuju goste u Medulinu. Sudar toliko stilova, ideja, podneblja, ukusa i mirisa vrhunskih piva samo može eksplodirati kao vrhunac pivske godine i event za pamćenje.

Medulin craft | Author: facebook foto: facebook

Mora se organizatorima iz Stella Beer2GO odati priznanje što su se potrudili oko svih sadržaja koji su bitni da festival uspije i privuće što više 'običnih' gostiju. A festival se može smatrati uspješnim ako uspije prenijeti gostima samu ideju crafta, kao beskonačne igre s okusima, bojama i mirisima. Gdje su samo naša umješnost i mašta granica u pravljenju piva.

Predivna je lokacija održavanja festivala, ispod obnovljenje vjetrenjače, tik uz more i sa predivnim pogledom na Medulin. Genijalna je i ideja svojevrsnog craft beer VIP programa, gdje će gosti moći uživati u posebno pripremljenim festivalskim pivima, druženju sa najboljim pivarima ili uživati u delicijama koje će spremati ponajbolji istarski chef Modrušan.

Medulin craft | Author: facebook foto: facebook

Kad smo kod hrane, 2.MCBF pokazat će nam da su vrhunska hrana i vrhunsko pivo nerazdvojni drugovi. Black angus govedina, roštilj, pivski meniji, jela od svježe tune i ostali riblji specijaliteti. 

Pivski putnik i obožavatelj Ribafish će glumiti voditelja, tutora i rame za eksanje te dirigirati zabavnim dijelom festivala uz pomoć Belfast fooda, The Blondes, Radio aktiva, PleteRI, DJ Rootboy i DJ Make.

Pobjednik u ovako jakoj konkurenciji, primit će predivan pehar pobjednika koji će mu uručiti prijatelj Festivala, istarski eurozastupnik Ivan Jakovčić (navodno se u Bruxellesu totalno ubacio u pivski svijet i napustio malvaziju kao prvi izbor osvježenja).

Sada je jasno zašto svi toliko čekaju ovaj petak i dva dana uživanja na maksimum. Potoci vrhunskih i jedinstvenih piva sa svih strana, gastro ponuda za prste polizati, bogat zabavni program i predivna lokacija - Funtana 1. Sve što festival godine treba imati. I da. Očekuje se pravo ljetno vrijeme sa temperaturama do 32 stupnja!

Sve dodatne informacije o 2. MCBF-a potražite na službenim stranicama.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.