02. kolovoza 2016.

Mirisne paprike s tunjevinom na grčki

punjene paprike
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečene paprike napunite finim nadjevom od tunjevine i uživajte u bogatim okusima.

Neka se miris pečene paprike proširi cijelom kućom, a lagani nadjev od tunjevine i vrhnja začinjen okusima maslina i kapara upotpuni okuse. Pripremite paprike punjene tunjevinom na grčki način pa ih poslužite kao lagani ručak ili večeru. Ovaj ukusan spoj možete staviti na hrskavi tost ili ga jesti samog, u svakom slučaju užitak je zagarantiran.

Sastojci:

  • 6 mesnatih crvenih paprika
  • 2 manje konzerve tunjevine
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 3 žlice mliječnog sirnog namaza
  • 3 žlice paste od maslina
  • 1 žlica kapara
  • Sok pola limuna
  • Peršinov list
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Paprike posložite u lim za pečenje i ispecite dok im koža ne pocrni.
  3. Prebacite u zdjelu i pokrijte kuhinjskom krpom.
  4. Tunjevinu ocijedite od viška ulja te je pomiješajte s kiselim vrhnjem i mliječnim namazom.
  5. U smjesu dodajte pastu od zelenih maslina te sve začinite maslinovim sokom, sjeckanim peršinovim listom, solju i paprom.
  6. Pečene paprike oljuštite, očistite od sjemenki i peteljki pa ih napunite pripremljenim nadjevom.
  7. Posložite na tanjur za posluživanje i ukrasite kaparima. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.