gastro postao
Pečene paprike napunite finim nadjevom od tunjevine i uživajte u bogatim okusima.
Neka se miris pečene paprike proširi cijelom kućom, a lagani nadjev od tunjevine i vrhnja začinjen okusima maslina i kapara upotpuni okuse. Pripremite paprike punjene tunjevinom na grčki način pa ih poslužite kao lagani ručak ili večeru. Ovaj ukusan spoj možete staviti na hrskavi tost ili ga jesti samog, u svakom slučaju užitak je zagarantiran.
Sastojci:
- 6 mesnatih crvenih paprika
- 2 manje konzerve tunjevine
- 2 dl kiselog vrhnja
- 3 žlice mliječnog sirnog namaza
- 3 žlice paste od maslina
- 1 žlica kapara
- Sok pola limuna
- Peršinov list
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Paprike posložite u lim za pečenje i ispecite dok im koža ne pocrni.
- Prebacite u zdjelu i pokrijte kuhinjskom krpom.
- Tunjevinu ocijedite od viška ulja te je pomiješajte s kiselim vrhnjem i mliječnim namazom.
- U smjesu dodajte pastu od zelenih maslina te sve začinite maslinovim sokom, sjeckanim peršinovim listom, solju i paprom.
- Pečene paprike oljuštite, očistite od sjemenki i peteljki pa ih napunite pripremljenim nadjevom.
- Posložite na tanjur za posluživanje i ukrasite kaparima.
Dobar tek!