gastro postao
Mazalice su jedno od jela s mljevenim mesom koje će zasigurno zadovoljiti nepca i onih najvećih gurmana
Ukusne su skoro kao i ćevapi pa nije čudo da ih često nazivamo i namazom od ćevapa. Mazalice su odlična ideja za predjelo uz roštilj, posebice ako ga pripremate za veće društvo. Za ovo izdašno predjelo potrebno vam je samo nekoliko sastojaka - mljeveno meso, začini i dobra lepinja. Iako je sama priprema mazalica vrlo jednostavna i brza, donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih će vam mazalice ispasti savršene, baš svaki puta.
- Kako bi vam smjesa od mljevenog mesa bila što mekša i mazivija, meso izmeljite dva puta te mu dodajte sodu bikarbonu i mineralnu vodu.
- Pri pečenju se meso može dosta skupiti zbog čega je važno da ploške lepinje mesom premažete sve do rubova, kako pri pečenju ne bi zagorile.
- Smjesu od mljevenog mesa na lepinju namažite u tankom sloju. Ako stavite predebeli sloj smjese, postoji mogućnost da će vam meso nakon pečenja ostati sirovo jer se mazalice peku vrlo kratko.
- Mazalice poslužite uz kajmak ili šarenu salatu i dobit ćete predjelo za prste polizati. U slast!
Recept za brze i jednostavne mazalice potražite ovdje.