13. svibnja 2016.

Mmmmmazalice za prste polizati

Brze i jednostavne mazalice
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Mazalice su jedno od jela s mljevenim mesom koje će zasigurno zadovoljiti nepca i onih najvećih gurmana

Ukusne su skoro kao i ćevapi pa nije čudo da ih često nazivamo i namazom od ćevapaMazalice su odlična ideja za predjelo uz roštilj, posebice ako ga pripremate za veće društvo. Za ovo izdašno predjelo potrebno vam je samo nekoliko sastojaka - mljeveno meso, začini i dobra lepinja. Iako je sama priprema mazalica vrlo jednostavna i brza, donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih će vam mazalice ispasti savršene, baš svaki puta.

  • Kako bi vam smjesa od mljevenog mesa bila što mekša i mazivija, meso izmeljite dva puta te mu dodajte sodu bikarbonu i mineralnu vodu.
  • Pri pečenju se meso može dosta skupiti zbog čega je važno da ploške lepinje mesom premažete sve do rubova, kako pri pečenju ne bi zagorile.
  • Smjesu od mljevenog mesa na lepinju namažite u tankom sloju. Ako stavite predebeli sloj smjese, postoji mogućnost da će vam meso nakon pečenja ostati sirovo jer se mazalice peku vrlo kratko.
  • Mazalice poslužite uz kajmak ili šarenu salatu i dobit ćete predjelo za prste polizati. U slast!

Recept za brze i jednostavne mazalice potražite ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.