Kako ti zvuči produženi vikend u zelenoj oazi uz šarmantno jezero, umjesto čekanja u nepreglednim gužvama na autocesti? Nama zvuči savršeno, i zato nas od petka do nedjelje, 20. do 22. lipnja, možeš pronaći kako slavimo dolazak ljeta uz sad već tradicionalnu manifestaciju Paradajz from Paradise. Održat će se na park jezeru Kipišće u Svetoj Nedelji, a bogati program počinje od 19 sati.
Paradajz from Paradise
Paradajz from Paradise
Kokteli kakve još nismo probali
“Želim koktele koje još nisam probao/la, a barmen mogu pročitati misli i odabrati za mene!” Svi smo bili u ovakvoj situaciji i na kraju od velikog izbora, nedovoljno znanja ili možda neugode zbog neodlučnosti što naručiti – još jednom posežete za gin tonicom. Ove godine barski dio preuzima poznati kolektiv Gringos de Croatia. Osnovao ga je Marko Markota, suvlasnik renomirane kuće koja se bavi distribucijom destilata, a na Paradajz from Paradise dolaze Borna Sinanović i Matija Ivanišević predstaviti boje Gringosa i približiti vam pića koja su bazirani na spiritima agave.
“Gin-tonic je napravio veliki boom i dodatno popularizirao kulturu ispijanja koktela, ali vjerujemo da gostima treba pokazati ljepotu i kompleksnost drugih spirita, a kolektiv Gringos de Croatia je posebno posvećen promociji spirita agave”, govori Marin Nekić, iz Nekić Trucksa koji je sa svojim bratom Josipom Nekićem jedan od pionira food truck revolucije u Hrvatskoj.
Lovro Brozd osmislio je novi koktel Tomato Spritz
Imamo i super recept za koktel - Tomato Spritz
“Želim otkriti novi recept za koktel koji će mi pomoći da i kod kuće složim super koktele na druženju!” - Čitamo vaše misli pa smo odmah upitali Lovru Brozda, perspektivnog barmena da nam otkrije recept za glavnu zvijezdu festivala - Tomato Spritz. Lovro je tri godine radio u baru predivnog Grand Park Hotela u Rovinju, zatim je stažirao u Japanu.
- 3 cl tekile
- 1 cl amara
- 2 cl Tomato Cordiala (osnovni recept lako možete pronaći, a radi se o kombinaciji soka od rajčice, šećera I jabučnog octa)
- 12 cl Pink grapefruit soda
Sve sastojke dobro promiješajte i poslužite u visoku čašu s mnogo leda.
Na ovom festivalu rajčice su u glavnoj ulozi
Braća Marin i Josip Nekić
Rajčice u koktelu, rajčice kao zvijezda comfort fooda
“Želim istovremeno genijalan i kvalitetan comfort food s pravim ljetnim rajčicama!” Braća Nekić su ispolirali svoj prepoznatljiv stil, pa već znate da od njih možete očekivati izvrsna, sočna jela, domaće sastojke jer se uvijek trude podržati lokalnu zajednicu pa će tako biti i ovaj put.
Paradajz from Paradise je zapravo ljetno slavlje posvećeno lokalno uzgojenim Rajskim rajčicama u Svetoj Nedelji. Uz njihove dobro poznate klasike, Nekići preporučuju meksički Pico de gallo, vrstu salse koja je u Meksiku tradicionalno poslužuje uz nachose, a oni su uz svetonedeljske rajčice napravili svoju verziju i obogatili ih mangom, ananasom ali i Tabasco umacima. Osim toga, ne biste trebali propustiti bogati Torpedo sendvič punjen slasnom puretinom ili janjetinom ovisno koju verziju odaberete.
“Zamislili smo si pecivo koje ima oblik hot doga, ali teksturu lepinje. Dugo smo tražili partnera koji bi nam u tome mogao pomoći, ali upoznali smo ekipu koja stoji iza uspješne tvrtke Pekar iz Vinkovaca koji su točno pogodili naše misli I napravili odličan proizvod!” otkrivaju nam Marin i Josip Nekić.
Vrhunski street food u izvedbi braće Nekić
Dodatni zabavni sadržaji za sve
“Želim da moja djeca imaju neki zabavan ili edukativan sadržaj, da se mi možemo malo opustiti!” Riješeno! Od 19 do 21 sat održavat će se radionice za djecu “Bumbargrad” te radionica pripreme i tiska linoreza!
“I za kraj – želim koncerte da uz sve navedeno mogu guštati i u dobroj svirci!” Što su ljetne večeri bez dobre glazbe? Organizatori su se pobrinuli za savršenu glazbenu kulisu pa u petak, 20. lipnja nastupa Band Eter, 21. lipnja na pozornicu stiže MashUP Band, a kao šećer na kraju Matija Cvek & Funkensteins u nedjelju 22. lipnja.
Paradajz from Paradise
Paradajz from Paradise