Najave 15. svibnja 2025.

Ćevapi s karakterom: Batak donosi svojih 7 neodoljivih favorita

foto: SALTY BUSINESS
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ćevape možemo reći da su više od običnog jela – oni su simbol tradicije i uživanja u dobroj hrani koja se njeguje i cijeni na cijelom Balkanu.

Svi ih volimo, od mirisa pečenih ćevapa na roštilju do prvog zalogaja sočnog mesa koji se tako dobro slaže s lepinjom i nadopunjuje kajmakom ili ajvarom. Savršeno se slažu i s lukom, a poznati su kao omiljeni dio svake mesne plate. 

 | Author: SALTY BUSINESS foto: SALTY BUSINESS

U Batku također razumiju važnost ovog kultnog balkanskog specijaliteta zbog čega su posebno razradili nekoliko neodoljivih verzija u kojima ih možete pronaći na njihovom jelovniku. Za ovaj nezaobilazan specijalitet najvažnije je imati grill umijeće i kvalitetno meso, a Batak definitivno zna što radi.  

Batkov stručni tim usudio se otići korak dalje pa u svojoj ponudi imaju čak 7 različitih kombinacija ćevapa među kojima će svatko lako pronaći svog favorita. 

 | Author: SALTY BUSINESS foto: SALTY BUSINESS

7 veličanstvenih u Batkovoj izvedbi izgleda ovako: 

  1. Ćevapi – Klasični, 100% juneći ćevapi u porcijama od 7 (230g) ili 10 (330g) komada. 
  2. Ćevapi sa sirom – Juneći ćevapi obogaćeni rastopljenim sirom, također dostupni u manjoj i većoj porciji. Za one koji vole klasike, ali su raspoloženi za lagani twist. 
  3. Pileći ćevapi sa sirom – Sočni pileći ćevapi s dodatkom sira, također u porcijama od 7 ili 10 komada. Mnogi tvrde da upravo ovi ćevapi zaslužuju prvo mjesto na listi favorita. 
  4. Tri vrste ćevapa – Idealno za one koji žele isprobati sve: kombinacija junećih ćevapa, ćevapa sa sirom i pilećih ćevapa u porciji od 9 komada. 
  5. Ćevapi u umaku od kajmaka – Juneći ćevapi posluženi u kremastom umaku od kajmaka, dostupni u porciji od 10 komada, idealni za one koji žele ćevape u malo zanimljivijoj verziji. 
  6. Ćevapi u umaku od pečenih paprika – 10 komada junećih ćevapa u bogatom umaku od pečenih paprika koje morate probati.  
  7. Gurmanski ćevapi – Kombinacija junećeg i svinjskog mesa, s dodatkom sira, dimljene slanine, pikantnih feferona i kremastog umaka od pečenih paprika. Specijalitet za prave gurmane koji ćete brzo zavoljeti. 

 | Author: SALTY BUSINESS foto: SALTY BUSINESS

Zašto Batak? 

Svaka vrsta ćevapa u Batku priprema se s pažnjom i ljubavlju prema tradiciji. Batkovi grill majstori koriste samo najkvalitetnije meso i pažljivo birane začine kako bi svaki zalogaj bio savršeno izbalansiran. Bilo da ste ljubitelj klasičnih okusa ili želite isprobati nešto novo, u Batku ćete pronaći savršene ćevape po svom ukusu.

 | Author: SALTY BUSINESS foto: SALTY BUSINESS

Odaberite svog favorita s popisa, posjetite jedan od Batak restorana i uživajte u ovom grill klasiku! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.