Ovogodišnji adventski hitovi iz SOI fusion bara
2018. je apsolutni hit na zagrebačkom Fuliranju bila ramen juha (bogata juha s mesom, rezancima i povrćem) za koju se stajalo u dugim redovima i prodavala se po sto porcija dnevno i sticky toffe puding.
Ove godine chef Nikolić oduševljava Dan dan Noodlesima ( kineskim spice rezancima s mljevenim mesom), nudi čak dvije varijante Gyoza specijaliteta: svinjetina s krvavicom i piletina sa shiitake gljivama i kuminom, te wrap - zanimljivi fusion piletine i svinjetine, koji nije klasično azijsko jelo, ali ima azijske elemente. Sve namirnice koje može nabavlja iz Hrvatske.
Svi su ludi za Đepaniz čiške
Čuli smo kako svi bruje o famoznom ĐEPANIZ ČIŠKE koji je u gastro kuluarima već proglašen najboljim kolačem ovogodišnjeg Adventa, pa smo chefa Nikolića pitali ima li kakav savjet za sve odvažne koji žele ispeći ovaj kolač koji je postao pravi viralni hit kod kuće.
Sastojci poput maslaca, jaja, mlijeka i svježeg sira na prvu djeluju jako jednostavno, ali potrebno je puno vještine kako bi se kolač savršeno podigao i ispao tako drhtav i visok odmah nakon vađenja iz pećnice.
"Cijena priča oko japanskog cheesecake na ovogodišnjem Adventu je ispala jako fora, ali kako je zahtjevan za napraviti nemamo ga u ponudi svaki dan. Moj savjet je da ga probate napraviti šest, sedam puta, samo vježbom možemo doći do savršenstva".
Inspiraciju nalazi u azijskom street foodu na putovanjima
Nikolić, koji je poznati promotor azijske ulične prehrane, inpiraciju za nova jela upravo nalazi na svojim mnogobrojnim putovanjima Azijom. Početkom siječnja tradicionalno putuje u Vijetnam i Tajland i veseli se novim idejama i uzbudljivim gastro avanturama.
Za Božić ne kuham, idem kod mame!
Vid nam je otkrio kako bi sve slano mijenjao za malo čokolade te što priprema u svom domu za blagdane.
"Više volim slatko, a doma tijekom tijekom prosinca ne stignem pripremati hranu, pa ću na božićni ručak ići kod mame. Osvrnuo se i na trend održive biorazgradive ambalaže na ovogodišnjem Adventu koji i sam podržava i više ne kupuje jednokratnu plastiku.
A koji su mu planovi za sljedeću godinu?
I dalje ćemo uživati u njegovim razigranim i uzbudljivim jelovnicima u Soi Fusion Baru u Zagrebu, u Chill fusion streetfoodu u Poreču, a možda pokrene i neku novu proizvodnju.