proljeće na tanjuru Dosje šparoge: zelene kraljice proljeća na 3 načina! Dolaskom proljeća jedva smo dočekali prve šparoge. Ovo mesnato povrće često nazivaju i carskim povrćem, a osim što su u… Špajza
Jelo koje svi vole! Bečki odrezak: kako odabrati meso i najbolji trikovi za pripremu Bečki odrezak tradicionalno je austrijsko jelo koje svi obožavamo, ali samo rijetki su zadovoljni kako im ispadne kad g… Recepti
Mjesto za ljubitelje pil… Voliš pileća krilca? Svakako posjeti Chicken House! Gdje u Zagrebu pojesti sočna i mekana pileća krilca? Ako još nisi, svakako svrati u Chicken House i isprobaj piletinu s… Recenzije
Peti element Umami - koje je značenje petog okusa? Gorko, slatko, slano i kiselo četiri su osnovna okusa koja osjećamo pomoću okusnih stanica na svom jeziku. No, jesi li … Špajza
guštaj na Tuškancu Samo neki od razloga zašto posjetiti Foodballerku U Zagrebu od 11. lipnja do 12. srpnja na zagrebačkom Tuškancu traje Foodballerka, popularni festival na kojem hlad obič… Recenzije
Prijavi svog kandidata! Poznati gastro blogeri pozivaju te da se prijaviš za novu Gastro zvijezdu! Ove godine ponovno tražimo nove Gastro zvijezde koje će nas očarati svojim kulinarskim umijećem, pisanjem i fotografija… Najave
Yes festival Stručnjaci su nam otkrili šest trikova za pripremu najfinijih rižota! Posjetili smo YES Feel Good Festival na Strossmayerovom trgu i isprobali nešto drugačiju street food ponudu - rižoto s … Recepti
Dobrodošli u džunglu! Posjetili smo Fuliranje Jungle pod strogim epidemiološkim mjerama Fuliranje Jungle otvorilo je svoja zelena vrata na Strossmayerovom trgu u Zagrebu. Ove godine održano je pod strogim ep… Najave
poke poke Probale smo najprodavaniji Poke bowl u novom street food baru Ovaj novi restoran brze hrane donosi ti nekoliko verzija popularnog havajskog jela, ali ako ti se one ne sviđaju možeš … Recenzije
Uz tunu odlično idu japa… Franko’s Street Bar - restoran s vrhunskim sushijem u kojem možeš ostati partij… Nakon što je Frankos pizza & bar u zagrebačkoj Branimirovoj ulici postao nezaobilazna zagrebačka gastro destinacija, a … Recenzije
Jesu li probala ĐEPANIZ … Crtice s Adventa: Svi su ludi za japanskim cheesecakom Chefa Vida Nikolića zatekli smo u kućici SOI na zagrebačkom adventskom fuliranju. Zaljubljenik u azijsku uličnu prehran… Najave
Gastro.hr Francuski sommelier za sokove "Francuska kuhinja ima puno više aspekata osim svog elitnog renomea. Ona ima svoj temelj u tradiciji regionalne kuhinje…