Recenzije 10. veljače 2022.

Voliš pileća krilca? Svakako posjeti Chicken House!

Chicken House
Redakcija missGastra je isprobala aromatična pileća krilca i pekarski krumpir iz Chicken Housea! foto: missGASTRO
gastro postao gastro.24sata.hr
Gdje u Zagrebu pojesti sočna i mekana pileća krilca? Ako još nisi, svakako svrati u Chicken House i isprobaj piletinu s azijskim umacima i domaćim povrćem.

Voliš pojesti pikantna pileća krilca ili možda pileća krilca s medom? Otkrili smo mjesto koje će oduševiti sve ljubitelje sočnih pilećih krilaca koji vole "zalijepiti" svoje prste i uživati u hrskavoj piletini.

Pileća krilca - recepti s 11 umaka

Chicken House smjestio se u centru Zagreba, na adresi Draškovićeva 5, a tamo su nas ugostili vlasnici Ivana Škaro i njen suprug, bivši sportaš i fitness trener Saša, koji ističu i da ništa ne bi bilo realizirano bez potpore prijatelja Smiljane i Denisa Marinkovića.

Chicken House | Author: missGASTRO Chicken House vodi Ivana Škaro i njen suprug Saša foto: missGASTRO

Možeš birati između čak 11 umaka za pileća krilca

S Ivanom smo popričali kako je došlo do pokretanja fast fooda koji je u kratkom roku postao omiljeno mjesto za sve ljubitelje piletine.

"Početna ideja je bila "ajmo peći piceke", a od toga smo došli do pokretanja street food restorana koji ima puno širu ponudu. Najviše se prodaju teriyaki i buffalo pileća krilca, te slatko-kisela i slatko ljuta krilca. Također, gosti vole pojesti i toplu pileću juhicu i wok s azijskim rezancima. Meso se marinira 24 sata prije i sve se radi neposredno nakon što primimo narudžbu gosta. Cijene su u rasponu od 25 do 92 kune za cijeli meni", ispričala nam je Ivana.

U ponudi je čak 11 umaka, pa možeš birati između korejskih, meksičkih, chilli, slatko-kiselih umaka. Rade nekoliko stilova pripreme batka, a uz pileća krilca možeš pojesti piletinu na azijski i meksički način, pileći burger i salatu s piletinom. Porcije su zaista velike, što je dodatni plus, a uz jelo možeš uživati i u hladnoj pivi.

Pileća krilca recepti | Author: missGASTRO U ponudi je 11 umaka, pa možeš birati između korejskih, chili, slatko-kiselih.. foto: missGASTRO

Marinada za pileća krilca

U Chicken Houseu otkrili su nam kako uvijek napraviti dobru marinadu za meka pileća krilca. Uz ulje, češnjak, sol, papar i žličicu ljute i slatke mljevene paprike možeš dodati i ostale začine i sastojke prema želji. Tajna je u tome da meso stoji u marinadi 24 sata, a ne samo 2 ili 3 sata prije pripreme.  Povrće je domaće, od lokalnih OPG-ovaca, a paze da je piletina iz pouzdanog izvora i dobre kvalitete.

Chicken House” radi svakog dana od 10 do 21 h osim nedjelje, a gosti se nerijetko iznenade jer ponekad moraju pričekati 20-ak minuta kako bi obrok bio gotov, jer očekuju brzu hranu, a ovaj način pripreme pruža jedno puno bogatije gastro iskustvo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.