Najave 15. studenoga 2016.

Dani Malih Peljeških Vinara u Basementu!

Basement
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano se navikavamo na jesen, pomaže nam miris pečenih kestena i pomisao na mlado vino koje ćemo uskoro kušati. A kako je na Pelješcu berba bila više nego uspješna, ovu sretnu vijest možete ove subote proslaviti u sjajnom zagrebačkom Basementu...

Wine bar Basement vas poziva na dane malih peljeških vinara koji će kulminirati velikom proslavom s dalmatinskim klapama, autohtonim pelješkim proizvodima i odličnim vinima u subotu 19.11.2016. i s ponosom vam predstavljaju: 

Vina Antičević
Tradicionalna proizvodnja prožeta neprocjenjivim znanjem i savjetima predaka, prisutna je u svakoj boci vina etikete Antičević. Živahno i neukroćeno vino zaintrigirati će nepce svakog pustolova.

Basement | Author: facebook foto: facebook

Vinarija Ledinić
Već dugi niz godina, s generacije na generaciju, Vinarija Ledinić nastavlja obiteljsku tradiciju u potrazi za savršenom bocom vina. Na više od 2 hektara uzgajaju plavac mali, a na 1/2 hektara maraštinu. U želji da stvore posebna vina iznimne kvalitete koja će se ogledati kroz savršenu kombinaciju mirisa, boje i arome, obitelj obrađuje vinograde stare više od 50 godina.

Vinarija Marlais
Pelješac je poluotok gdje sunce, kamen i more stvaraju savršen dom za plavac mali. A tamo, u malom selu Ponikve, dom je obiteljske vinarije Marlais koja korijene vuče iz Francuske, a na poluotok doseljava početkom 19. stoljeća. Gotovo da možemo reći da im je vrhunsko vino u krvi. Vinogradi su na južnim padinama poznatim po bogatoj insolaciji – nakon krčenja šuma, na padinama brda stvarana je plodna zemlja preradom kamenog tla ručnim alatom.

Basement | Author: facebook foto: facebook

Proširite svoju ljubav i znanje o vinu, upoznajte manje poznati Pelješac i pridružite nam se u Wine baru Basement u Tomićevoj ulici ispod Uspinjače 19.11.2016 na velikoj proslavi s dalmatinskim klapama. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.