Najave Vodič kroz hrvatsku gastronomiju 19. ožujka 2020.

Danijel Đekić, chef restorana Monte: Nećemo otpuštati ljude

foto: Gault&Millau
gastro postao gastro.24sata.hr
Danijel Đekić, chef restorana Monte i chef godine Gault&Millau, najavio je kako usred krize zbog koronavirusa neće otpuštati zaposlenike...

“Monte smo namjeravali otvoriti  za Uskrs, ali odgađamo do 1. svibnja, uvjereni da će epidemija splasnuti za nekoliko tjedana”, kaže Danijel Đekić, chef godine Gault&Millau 2020 i osvajač trofeja za najbolje restorane, kojemu je  zbog koronavirusa, kao i svim drugim ugostiteljima, posao iznenada postao neizvjestan. No ponosni vlasnik prestižnih trofeja Gault&Millau i prve Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj ne gubi optimizam, već se priprema za nove izazove.           

 | Author: Gault&Millau foto: Gault&Millau

“Vjerujem da će se do 1. svibnja, ako se svi budu pridržavali uputa, situacija smiriti. Preduvjet je da sve zemlje postupaju na isti način i da svi ostanu kod kuće. Samo tako ćemo moći prebroditi ovu situaciju. Ovo je kao treći svjetski rat, ali je to rat protiv virusa, s time da se svi zajedno moramo boriti protiv nevidljivog neprijatelja. U restoranu smo razradili mali krizni plan: sigurno je da nikome nećemo dati otkaz. Ako će kriza potrajati, podijelit ćemo financijski teret tako da ćemo, bude li potrebno, svima smanjiti plaće te skratiti radno vrijeme, ali nikoga nećemo otpustiti. Zanimljivo je da nam gosti nisu otkazivali rezervacije, nego smo mi njih obavijestili da će restoran biti zatvoren, a da će njihove rezervacije imati prioritet kada ponovo otvorimo Monte", dodaje chef Đekić. 

 

Možda vas zanima... Dobitnici posebnih trofeja Gault&Millau su... Najave

 

"Koronavirus nas je prisilio da usporimo tempo i da više vremena provodimo u kući i posvetimo se obitelji, što je pozitivna strana ove priče. A dobro je i što će mnogi naučiti kako više pažnje posvetiti higijeni", kaže Đekić, koji sa suprugom Tjitske dva desetljeća vodi Monte i sa svojim timom naporno radi da bi zadržao visoke standarde vrhunskog restorana.

 | Author: Gault&Millau foto: Gault&Millau

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.