Najave 27. siječnja 2017.

Divlji u kuhinji - predstavljena nova kuharica za ljubitelje divljači

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Prava poslastica za ljubitelje divljači i šumskih delicija konačno je završena! Kuharica Divlji u kuhinji predstavljena je u zagrebačkoj trgovini Bella Forma, a ovih je dana možete potražiti i u knjižarama

Ovog je četvrtka u trgovini Bella Forma predstavljena ekskluzivna lovačka kuharica „Divlji u kuhinji“ autora Roberta Mlinarca i Melvina Burnića. Kuharica je djelo dvojice autora, jednog pretežito lovca Melvina Burnića i drugog pretežito kuhara i pisca Roberta Mlinarca. Obojica hedonisti, dugogodišnji prijatelji, kuhari, pisci, padobranci, skijaši i još koješta.

 | Author: Promo foto: Promo

Kuharica „Divlji u kuhinji“ donosi preko 120 originalnih recepata od mesa divljači ili šumskih plodova, svi su „kršteni“ originalnim imenima, a kao dio teksta su i vicevi, zabavni pasaži, te marginalije o hrani, namirnicama i kuhanju općenito. Kuhanje je demistificirano, pojednostavljeno, za svakog prosječnog kuhara/kuharicu. Za razliku od velikih šefova i zanatskih tajni, autori su odlučili podijeliti sve što znaju o kuhanju sa širom publikom. Knjiga je autorsko djelo nastalo u Hrvatskoj, a sve namirnice, pribor, začini i ideje isključivo su domaći. Ova kuharica sa zanimljivim i maštovitim jelima dostupna je u trgovini Bella Forma.

Posebnom ugođaju doprinijele su članice lovačke udruge „Dama Dama“ koje su prisustvovale promociji.

 | Author: Promo foto: Promo

Autori kuharice okupljenima u trgovini Bella Forma pripremili su dva namaza, jedan od mesa divljači, a drugi od šumskih plodova kako bi u lovačkim poslasticama mogli uživati i vegetarijanci. Namaz je poslužen uz domaći kruh koji je pripremljen od kukuruznog, raženog i polubijelog brašna.

 | Author: Promo foto: Promo

Pripremljeni namazi i domaći kruh sljubljenu su s graševinom vinarije Škoro. Josipa Andrijanić, enologinja vinarije, istaknula je kako je iz ljubavi prema Požeškoj kotlini Miroslav Škoro kupio mali vinograd graševine u Mitrovcu, ponajboljem položaju Kutjevačkog vinogorja. Od pobrana grožđa nastalo i jedno vrlo posebno vino koje je na kutjevačkom Festivalu graševine 2016. ponijelo šampionsku titulu. Vino je lijepe zlatnožute boje i izraženih zrelih voćnih aroma, punog i slasnog okusa odlično će se sljubiti s tjesteninama, jelima od bijelog mesa, ribe, telećim pečenjem i raznim vrstama zrelih sireva.

 | Author: Promo foto: Promo

Za pripremu i posluživanje maštovitih lovačkih namaza autori kuharice koristili su posuđe poznatih svjetskih brandova koje možete pronaći na policama trgovine Bella Forma.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.