Najave 12. prosinca 2016.

Egzotični okusi: Indonezijske delicije za zagrebačke goste

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebački restoran Gallo na jednu je večer postao središte najfinijih indonezijskih okusa.

Kako se ljudi najbolje upoznaju uz dobru hranu, indonezijsko veleposlanstvo, s domaćinom Widjosenom Sastroamidjojom, organiziralo je početkom prosinca egzotičnu večeru za zagrebačke goste u restoranu Gallo. Među brojnim uzvanicima našli su se poznate ličnosti, novinari i svi oni željni isprobavanja novih okusa.

Chef Agus Susetyo bio je zadužen za spremanje egzotičnih delicija od izvornih namirnica koje je osigurala Pekinška patka. U ugodnoj atmosferi restorana Gallo moglo se uživati čak i u pogledu na kuhinju koja je čitavo vrijeme snimana posebnim kamerama.

 | Author: Promo foto: Promo

 | Author: Promo foto: Promo

Predstavljena su autentična jela iz Indonezije koja se uglavnom temelje na riži, kokosovom ulju i mlijeku i puno povrća. Tako su gosti mogli uživati u prženoj riži, piletini u umaku od kikirkija Sate Ayam ili pak sjajnim okucima curry govedine. Sočna i meka riba s čilijem Ikan Dabu-Dabu, velik broj hrskavih salata i jednostavne, ali aromatične juhe. Gostima su za desert poslužene Martabak Manis, debele palačinke s čokoladom i pohane banane. Uživalo se i u tradicionalnom napitku od đumbira i Cmrečnjakovim finim vinima.

 | Author: Promo foto: Promo

 | Author: Promo foto: Promo

Jedinstvena prilika, ukusna hrana nekog drugog podneblja i spajanje s nekim novim okusima uspjeli su odvesti posjetitelje na drugi kraj svijeta. Uz ugodnu atmosferu, osmijesi na kraju večere govorili su i više nego dovoljno! Da je barem više ovakvih...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.