Kako se ljudi najbolje upoznaju uz dobru hranu, indonezijsko veleposlanstvo, s domaćinom Widjosenom Sastroamidjojom, organiziralo je početkom prosinca egzotičnu večeru za zagrebačke goste u restoranu Gallo. Među brojnim uzvanicima našli su se poznate ličnosti, novinari i svi oni željni isprobavanja novih okusa.
Chef Agus Susetyo bio je zadužen za spremanje egzotičnih delicija od izvornih namirnica koje je osigurala Pekinška patka. U ugodnoj atmosferi restorana Gallo moglo se uživati čak i u pogledu na kuhinju koja je čitavo vrijeme snimana posebnim kamerama.
Predstavljena su autentična jela iz Indonezije koja se uglavnom temelje na riži, kokosovom ulju i mlijeku i puno povrća. Tako su gosti mogli uživati u prženoj riži, piletini u umaku od kikirkija Sate Ayam ili pak sjajnim okucima curry govedine. Sočna i meka riba s čilijem Ikan Dabu-Dabu, velik broj hrskavih salata i jednostavne, ali aromatične juhe. Gostima su za desert poslužene Martabak Manis, debele palačinke s čokoladom i pohane banane. Uživalo se i u tradicionalnom napitku od đumbira i Cmrečnjakovim finim vinima.
Jedinstvena prilika, ukusna hrana nekog drugog podneblja i spajanje s nekim novim okusima uspjeli su odvesti posjetitelje na drugi kraj svijeta. Uz ugodnu atmosferu, osmijesi na kraju večere govorili su i više nego dovoljno! Da je barem više ovakvih...